Anthuenis: "Lierse mag geen plezierreisje worden"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Anthuenis: "Lierse mag geen plezierreisje worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aimé Anthuenis mag zich opnieuw bewijzen in eerste klasse. De ervaren Waaslander startte zaterdag de trainingen met Lierse en blijft voorzichtig in het uitspreken van zijn ambities.

Het was een tijdje onzeker of Anthuenis wel als trainer van Lierse mee naar eerste klasse zou gaan. Even was er zelfs sprake van dat hij voor Wadi Degla in Egypte zou gaan werken. Maged Samy en co behielden echter het vertrouwen.

Langzame opbouw

Anthuenis startte met een rustige looptraining met enkele oefeningen met de bal en een wedstrijdsimulatie. “We gaan voor een langzame opbouw. Pas in de vierde en vijfde week is het de bedoeling om naar een vaste kern toe te werken.”

Lierse kondigde veel transfers aan, maar voorlopig blijft het alleen bij Lance Davids. Die zit nog met Zuid-Afrika op het WK. “De transfer van Bjarni Vidarsson is pas op de laatste seconden afgesprongen”, jammert Anthuenis. “Maar er moeten nog drie spelers met een meerwaarde bijkomen.”

“Polyvalente spelers. Eentje die achteraan inzetbaar is en een tweetal op het middenveld. Daar verliezen we met Matthys en De Witte twee spelers. En ook Kevin Janssens zal na zijn operatie de eerste twee maanden niet spelen. Vooraan verwacht ik veel van Job en Douala. Ik hoop dat zij iets meer kunnen brengen.”

Kampioen van Europa 

In het bestuur wordt gesproken over play-off 1. De oefenmeester blijft voorzichtig als het over de ambities gaat. “Je kan misschien ook zeggen dat je kampioen van Europa wil worden. We moeten eerst kijken wat er bij komt. We mogen eerste klasse zeker niet onderschatten. Lierse was vroeger nooit een plezierreisje. Dat gevoel moet nu terugkomen. Iedere wedstrijd moet een Europese wedstrijd zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties