Grieks afbraakvoetbal in extremis toch afgestraft

Bram Coenen
| 10 reacties
Grieks afbraakvoetbal in extremis toch afgestraft
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Argentinië heeft vanavond met heel veel moeite afstand genomen van Griekenland. Het vond lange tijd geen oplossing tegen het Griekse afbraakvoetbal, maar goals van Demichelis en Palermo bezorgden Argentinië alsnog de zege.

Argentinië wist vooraf dat het zo goed als zeker was van kwalificatie voor de achtste finales, enkel een wonder kon hen nog afstoppen. Diego Maradona wijzigde dan ook zijn ploeg op verschillende plaatsen. Griekenland daarentegen moest nog vol aan de bak wou het de kwalificatie veilig stellen.

Dat Griekenland er best aan deed te winnen bleek alvast niet uit de opstelling van bondscoach Otto Rehhagel. Die stelde maar liefst 7 verdedigend ingestelde spelers op. Argentinië had het in de eerste helft niet makkelijk om een opening te vinden in de Griekse defensie. Pas in de 20e minuut kregen we een eerste kans te zien. Alexandros Tzorvas stond echter pal op een poging van Sergio Agüero. Argentinië wou wel voetballen, maar vond o zo moeilijk een oplossing tegen het afbraakvoetbal van de Grieken. Een knal van Juan Sebastian Veron vanop 30 meter was verder het enige wat we nog te zien kregen in de eerste 30 minuten. Vlak voor rust hadden Lionel Messi en Maxi Rodriguez dan toch de score kunnen openen, maar de sterk keepende Tzorvas bleek een uiterst betrouwbaar sluitstuk, zodat we gingen rusten bij een 0-0 stand.

De eerste kans uit de tweede helft was verrassend genoeg voor de Grieken. Georgios Samaras had zelfs de score kunnen en misschien wel moeten openen, maar vanuit een scherpe hoek knalde hij nipt naast. En daarna dachten de Grieken gedurende de ganse tweede helft weer alleen maar aan verdedigen. Tzorvas wierp zich echter op als de held des vaderlands door pogingen van Messi en Mario Bolatti af te stoppen. De wedstrijd leek zich naar het einde te slepen, maar 10 minuten voor tijd werd het afbraakvoetbal van de Grieken dan toch afgestraft. Een corner belandde voor de voeten van Martin Demichelis, die staalhard in het dak van het doel besloot. Eindelijk gerechtigheid! Messi kreeg nadien nog de kans op de 2-0, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd viel dan toch nog de verlossende 2-0 via de ingevallen Martin Palermo, die de rebound op een schot van Messi binnenknalde.

Argentinië gaat zo met het maximum van de punten door naar de achtste finales, voor Griekenland zit het tornooi erop na een absolute wanprestatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties