Zwak Italië mag verdiend zijn koffers pakken

Bram Coenen
| 40 reacties
Zwak Italië mag verdiend zijn koffers pakken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italië is na een 3-2 nederlaag tegen Slovakije uitgeschakeld op het WK. De Squadra Azzurra speelde opnieuw een zwakke match en kon enkel in de slotfase voor de nodige dreiging zorgen. Slovakije plaatst zich door deze zege voor de achtste finales!

Na de matige prestaties in de eerste twee wedstrijden greep bondscoach Marcelo Lippi in en bracht Antonio Di Natale en Gennaro Gattuso in de ploeg. Andrea Pirlo werd nog op de bank gehouden als geheim wapen. Bij Slovakije wijzigde bondscoach Vladimir Weiss zijn elftal op verschillende plaatsen, zo kwam onder meer Miroslav Stoch in de ploeg.

De wedstrijd trok zich op gang aan een bijzonder traag tempo. Enkel in de 6e minuut werden we even opgeschrikt wanneer Robert Vittek de bal doorkopte tot bij sterspeler Marek Hamsik. Die kraakte echter zijn schot. Het spel lag echter zeer vaak stil door allerlei kleine, geniepige overtredingen zodat het moeilijk voetballen was.

Slovakije had het betere van het spel en kwam vlak voor het halfuur toch verdiend op voorsprong. Daniele De Rossi ging in de fout en verspeelde de bal aan Jurej Kucka. Die bracht de bal tot bij Vittek die droog voorbij Federico Marchetti in de verste hoek knalde. Slovakije kreeg vleugels en had via Zdeno Strba en Erik Jendrisek nog uitstekende kansen, maar gerust werd er bij een 1-0 stand.

Italië leek niet meteen met meer inspiratie uit de kleedkamers te zijn gekomen. Pas na 10 minuten was er toch een eerste kansje, maar het schot van Di Natale kwam er niet helemaal uit. Lippi probeerde de bakens te verzetten met de inbreng van metronoom Pirlo, maar kansen leverde dat niet meteen op. Een kwartier voor tijd was het integendeel Slovakije dat voor de beslissing leek te zorgen. Uitblinker Hamsik bracht de bal voor doel tot bij die andere uitblinker Vittek, die de 2-0 voorbij Marchetti schoof.

Toch wou Italië nog van geen wijken weten en 10 minuten voor tijd zorgde het via Di Natale voor de aansluitingstreffer. Slovakije kraakte, maar vlak voor tijd zorgde de ingevallen Kamil Kopunek dan toch voor de beslissing, nadat hij de bal over doelman Marchetti in doel knalde.

Italië hing in de touwen, maar in blessuretijd kwam de wereldkampioen toch opnieuw dichterbij via de ingevallen Fabio Quagliarella. In een helse slotfase kreeg het via Simone Pepe zelfs nog dé kans op de gelijkmaker en bijhorende kwalificatie, maar de flankspeler schoot maar net naast.

Italië mag zo zijn koffers pakken, meteen het einde van een generatie. Slovakije stoot verrassend door, samen met Paraguay.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties