Portugal kwalificeert zich na teleurstellende partij

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Portugal kwalificeert zich na teleurstellende partij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Portugal heeft zich verzekerd van een ticket voor de achtste finales. De Portugezen hadden genoeg aan een scoreloos gelijkspel tegen Brazilië, dat groepswinnaar is.

De wedstrijd tussen Brazilië en Portugal stelde zwaar teleur. De Brazilianen begonnen nog met goede intenties aan de wedstrijd, maar dat leverde te weinig kansen op. De beste poging kwam op naam van Nilmar, maar de aanvaller trof via doelman Eduardo de paal. Luis Fabiano kopte het leer centimeters naast.

Ondertussen was de partij gedegradeerd tot een ordinaire schoppartij. Scheidsrechter Archundia haalde in de eerste helft maar liefst zeven keer zijn notitieboekje boven voor een gele kaart. Pepe ontsnapte aan rood na een gemene tik op de kuit van Felipe Melo.

Na de rust kwam Portugal fel uit de klaadkamers. Raul Meireles slaagde er echter niet in om de grootste kans voorbij doelman Cesar te krijgen. Daarna zakten beide ploegen terug en daalde het niveau naar dat van een slappe oefenpot. De vuvuzela’s in de tribune werden zelfs even overstemd door boegeroep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties