Juhasz: "Ik denk dat ik bij Anderlecht blijf"

Juhasz: "Ik denk dat ik bij Anderlecht blijf"
Foto: © SC

Op zijn 27ste verjaardag gaf Roland Juhasz zijn eerste persconferentie van het seizoen. De verdediger bleef vrij vaag over zijn toekomst, maar gaf aan dat hij zeker geen 'neen' zegt tegen een verlengd verblijf bij Anderlecht.

Juhasz is nog maar een paar dagen terug uit vakantie. Hij kreeg van trainer Jacobs wat extra vrij omdat hij nog een paar oefeninterlands moest spelen met Hongarije. "Ik heb drie weken kunnen rusten", zegt Juhasz. "Het was fantastisch. De laatste week ben ik herbegonnen met trainen; fitness en ook wat voetbal. Ik heb nog niet mogen meespelen, maar volgende week ben ik er zeker bij. Ik volg momenteel een apart loopprogramma."

Blijven of vertrekken

Toch doen er al lang geruchten de ronde dat Juhasz binnenkort zal vertrekken. "Zodra Herman (Van Holsbeeck, nvdr.) terug is, gaan we eens praten over mijn toekomst", zegt de rots in de Anderlechtse branding. "Normaal gezien blijf ik. Nee, ik ben niet van gedacht veranderd, maar ik zit in een ideale positie. Ik wil graag blijven, maar als er een mooi aanbod komt, kan ik ook altijd luisteren."

En die interesse is er, maar niet diegene die Juhasz zou willen. "Er is één club die heel concreet is, maar daar wil ik niet naartoe", benadrukt de verdediger die vooral de Bundesliga aanhangt. "Dat is inderdaad mijn droom. In Duitsland zijn er veel gelijkwaardige teams en dus veel topduels. Kijk, voor mij is het geld niet het belangrijkste, wel het sportieve. Dat komt op de eerste plaats. Ik wil zo snel mogelijk over mijn toekomst praten. Ik wil duidelijkheid hebben."

Stimulans om te blijven

Naar de vijftiende in de Premier League, zoals Jelle Van Damme, wil hij niet. "Ik zit zo niet in mekaar. Misschien was voor Jelle het geld iets belangrijker. Daar wil ik niets mee zeggen, want de Premier League is één van de grootste competities. Als je daar opgemerkt wordt, zet je makkelijker een stapje hoger."

Dat Anderlecht Champions League speelt is een grote stimulans om te blijven. "We kunnen wel degelijk iets bereiken in de CL", meent Juhasz. "Het bestuur heeft er veel aan gedaan om de ploeg bij elkaar te houden en te versterken. De teams zijn tegenwoordig allemaal wat meer aan elkaar gewaagd."

Tegen Bilbao in de Europa League stak Juhasz de Spaanse aanvaller Llorente nog in zijn achterzak. Op het WK maakt deze momenteel furore. "Tegen Bilbao speelde heel de verdediging goed", blijft Juhasz bescheiden.

Robben 'vermoordde' onze linksback

Juhasz speelde net voor het WK twee oefenwedstrijden tegen Duitsland en Nederland. Hoe schat hij hun kansen in? "Duitsland is een heel goede ploeg die compact en goed voetbal speelt. Zij hebben een kans tegen Argentinië. Nederland is ook goed, maar vooral vooraan. Robben heeft onze linksback in die oefenmatch echt 'vermoord'. Defensief zijn zij zwakker. Ik denk niet dat ze zullen doorgaan. Argentinië-Duitsland komt volgens mij ook te vroeg: dat had de finale moeten zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties