Mboyo: van straatboef tot profvoetballer

Kristof Blomme
| 10 reacties
Mboyo: van straatboef tot profvoetballer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het leven van 'Pelé' Ilombe Mboyo schrijft als een boek. Bij enkele clubs weggestuurd wegens onbetamelijk gedrag, maar nu bij Kortrijk aan de oppervlakte komend.

Mboyo voetbalde in het verleden al voor onder andere Anderlecht en Club Brugge. De jonge speler was echter volledig op het verkeerde pad en kon er niet blijven. Als lid van de 'Black Demolition' een jeugdbende die Brussel onveilig maakt, werd hij 6 jaar geleden veroordeeld tot 7 jaar cel.

Desondanks geloofde Charleroi nog steeds in de speler en door toedoen van Mogi Bayat kon Mboyo na amper 3 jaar de gevangenis verlaten. "We hadden een duidelijk integratieplan", vertelt de manager van Charleroi in Het Laatste Nieuws. "We zorgden voor logement, begeleiding en een klein contract, waardoor hij de schadevergoeding voor zijn slachtoffers kon blijven betalen."

Uiteindelijk kreeg de 1m90 grote speler een contract voorgeschoteld tot 2012. Afgelopen seizoen kon hij nog niet helemaal doorbreken bij de Karolo's. In 15 matchen scoorde hij 1 keer. Nu werd hij op uitleenbasis gestald bij Kortrijk. Daar liet hij in de openingswedstrijd tegen Club Brugge meteen van zich spreken. Afwachten of de speler dat niveau nu wel kan vasthouden en definitief kan doorbreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties