Smaakmaker Boris Pandza

Dirk Pieters
| 18 reacties
Smaakmaker Boris Pandza
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com zet wekelijks een speler van de Jupiler Pro League in de spotlight. Boris Pandza krijgt het genoegen om het nieuwe seizoen op gang te trappen als eerste speler in de kijker.

Boris Pandza is één van de nieuwste aanwinsten van KV Mechelen. Achter de Kazerne moet de verdediger uit Bosnië Jonas Ivens vervangen. Geen simpele opdracht want Ivens was één van de absolute sterkhouders in de verdediging van Malinwa.

De 23-jarige Pandza komt over van Hajduk Split en vergaarde al tien selecties bij de Bosnische nationale ploeg. Twee daarvan verwierf hij in de WK-kwalificatieconfrontaties tegen België, waarin hij telkens de volle negentig minuten in het hart van de Bosnische verdediging speelde. Beide wedstrijden werden overigens door de Bosniërs gewonnen, op 28 maart 2009 in Genk met 2-4 en op 1 april in Bosnië met 2-1.

De centrale verdediger is geen doetje en dat liet het zelf al meermaals weten. “Ik ben een solide verdediger. Mijn kopbalsterkste is daarbij een van mijn sterkste wapens. Ze hoeven van mij in ieder geval geen frivoliteiten te verwachten: ik kuis simpelweg op, zonder fantasietjes.”

Ook trainer Marc Brys is het eens: Pandza is een serieuze versterking voor KV Mechelen. “Hij zal zich nog moeten aanpassen, maar een speler die al tien selecties heeft voor de nationale ploeg zal zich snel hebben aangepast aan de manier van spelen.”

Dat Pandza nog wat tijd nodig heeft om zich helemaal in te burgeren werd duidelijk in de oefenwedstrijd tegen Willem II. Tegen de Nederlandse ploeg maakte hij een eigen doelpunt na een misverstand met doelman Olivier Renard. Doelman Renard riep "los", maar de verdediger begreep niet waarover het ging. “Ik wist niet wat dat betekende. Nu zal ik het niet meer vergeten. Deze week zal ik met mijn collega's nog wat woorden instuderen zodat de communicatie beter verloopt.”

Ondertussen heeft de centrale verdediger zijn eerste wedstrijd in competitieverband achter de kiezen. Pandza liet een zeer sterke indruk tegen Lokeren. KV Mechelen hield de nul op het bord en zo kende de Bosniër meteen een geslaagd debuut. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties