AZ en Utrecht naar de volgende ronde

Kristof Blomme
| 2 reacties

Zowel AZ als Utrecht hebben zich geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. Utrecht wist te winnen, AZ kon zich een nederlaag veroorloven.

Vorige week had AZ het Zweedse Göteborg geklopt met 2-0. In de terugmatch leken de Nederlanders vrij gemakkelijk stand te houden tot Selakovic de score opende voor de thuisploeg. Uiteindelijk werd het nog spannend, maar de ploeg van Gertjan Verbeek kon stand houden.

Utrecht had de thuiswedstrijd tegen Luzern al gewonnen met 1-0. In Zwitserland bereikten de bezoekers de rust met een 0-3 voorsprong. Asare, Van Wolfswinkel en Silberbauer hadden gescoord. Pacar kon in de tweede helft nog de eer redden voor Luzern, maar het kalf was toen al verdronken.