Louwagie: "AA Gent doet het financieel goed"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Louwagie: "AA Gent doet het financieel goed"
Foto: © SC

Tot voor een paar jaar zeulde AA Gent een grote schuldenberg met zich mee. Die periode ligt definitief achter de rug, stelt algemeen manager Michel Louwagie.

“We stellen vast dat er in de sportsector een grote economische crisis heerst”, aldus Louwagie.

“In Nederland koopt alleen FC Twente nieuwe spelers omdat het de Champions League speelt. In Italië kan AC Milan geen spelers kopen en in Spanje moet Barcelona een lening aangaan van 150 miljoen euro. Dan kunnen wij niet anders dan tevreden zijn over de financiële resultaten van AA Gent.”

Dat blijkt ook uit de resultaten. Voor het huidige seizoen zijn alle loges uitverkocht en zullen de business seats 15 procent meer geld in het laatje brengen. Er is geen publiciteitsruimte rond het veld meer beschikbaar. En niet onbelangrijk: ook buiten Oost-Vlaanderen trekt AA Gent potentiële investeerders aan.

De transfer van Roberto Rosales is financieel ook een meevaller voor AA Gent. “Hij heeft meer opgebracht dan wat er in de kranten staat (2,8 miljoen euro, nvdr.)”, aldus Louwagie. En als Twente Bryan Ruiz van de hand doet, mag AA Gent nog eens langs de kassa passeren.

Louwagie is ook een fan van het voorstel van Michel Platini om de Europese clubs financieel beter te controleren. “Op die manier kan België zijn sportieve achterstand op de andere clubs terug kleiner maken en kunnen we opnieuw aansluiting vinden bij de Europese subtop.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties