Duitsland blijft steken op gelijkspel, Turkije juicht

Steurbaut Kersten
| 5 reacties

Ook Duitsland, de tegenstander van België in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in september, kon zijn oefenwedstrijd niet winnen. De Mannschaft gaf in de slotfase de zege weg in Denemarken.

Joachim Löw zag Duitsland op een 0-2-voorsprong klimmen na doelpunten van Mario Gomez en Patrick Helmes. Denemarken gaf echter niet op en sleepte in het slotkwartier nog een gelijkspel uit de brand dankzij Dennis Rommedahl en Mats Junker. Er kwam bij de Duitsers geen enkele basisspeler van het WK in Zuid-Afrika in actie.

Turkije en Guus Hiddink mochten wel juichen. Al konden de Turken pas in de slotfase afstand nemen van Roemenië. Emre Belozoglu opende in de 82ste minuut de score vanop de stip. Vier minuten later voegde Arda Turan er nog een treffer aan toe.

Ook Kazachstan boekte een zege, het werd 3-1 tegen Oman. Azerbeidzjan speelde gelijk tegen Koeweit (1-1). Oostenrijk tot slot verloor met 0-1 de ‘derby’ tegen Zwitserland. Bij een 0-0 stand miste de Oostenrijker Fuchs een strafschop.