OH Leuven: Krijgt Van Geneugden OHL op dreef ?

Onbekend Onbekend
| 2 reacties
OH Leuven: Krijgt Van Geneugden OHL op dreef ?
Foto: © SC

OH Leuven is zeker op revanche gebrand na het mindere voorgaande seizoen. Met heel wat nieuw spelersmateriaal hoopt de ploeg van Ronny Van Geneugden mee te doen in de hoogste regionen van het klassement. Zal hij hier ook in slagen?

Vorig seizoen

OH Leuven eindigde vorig seizoen op een negende plaats en behaalde in totaal 45 punten. Het seizoen begon nochtans dramatisch voor de Vlaams-Brabanders. Al direct op de eerste speeldag kreeg de ploeg zes doelpunten te slikken van de latere vicekampioen KVSK United. Na vier wedstrijden had de ploeg van Jean-Pierre Vande Velde nog steeds geen enkel punt kunnen sprokkelen.

Ook opvallend bij Leuven afgelopen seizoen waren de drie (!) nederlagen met forfaitcijfers. Tegen kampioen Lierse, Bergen en streekgenoot KVK Tienen werd er telkens met zware cijfers verloren. De positie van Jean-Pierre Vande Velde was ook niet langer houdbaar. Hij werd in het tussenseizoen dan ook bedankt voor bewezen diensten en Ronny Van Geneugden werd zijn vervanger.

Transfers

Jan Callewaert (CEO Option) werd na het opstappen van Henri Kumps de nieuwe voorzitter bij OH Leuven. OHL was dit jaar dan ook al vroeg actief op de transfermarkt. Hasselaar Wim Raymaekers werd na een sterk seizoen overgenomen van RS Waasland. Frappant: een jaar eerder werd de centrale verdediger na een korte testperiode nog doorgestuurd. “Te blessuregevoelig”, klonk het toen bij de sportieve cel.

Omwille van het vele aantal tegendoelpunten vorig seizoen werd de verdediging ook nog versterkt met Nicky Hayen (RBC Roosendaal), Yannick Euvrard (St. Wetteren), Pieter Nys (Fortuna Sittard) en doelman Yves Lenaerts (Club Brugge). Ook Kenneth van Goethem (KV Mechelen) werd nog aangetrokken. OH Leuven is ook nog in onderhandeling met flankaanvaller Wouter Scheelen (VC Westerlo).

Voor de aanval trokken de Vlaams-Brabanders nog Hamdi Harbaoui aan van CS Visé. De Tunesiër was de voorbije 2 seizoenen goed voor 35 doelpunten. Al zal dit seizoen ook nieuwkomer Jordan Remacle (RBC Roosendaal) voor de nodige doelpunten moeten zorgen.

Hier tegenover staan natuurlijk ook een aantal vertrekkers: o.a. doelman Jonathan Ruttens en verdediger Jente Van Ongeval. Ook de contracten van Sander Debroux en Bassalia Sakanoko werden niet verlengd. Aanvaller Cédric Bétrémieux mocht ook al na één seizoen vertrekken. Ook Daan Vaesen en Azubike Oliseh mochten andere oorden opzoeken.

Verwachtingen

Dit OHL mag zeker de nodige ambitie koesteren het komende seizoen. Het heeft nu eindelijk een betrouwbare verdediging in de rangen. Ook voorin zullen de plaatsen duur zijn. Ronny Van Geneugden kan dus beschikken over een ruime kern die zeker een gooi mag doen naar de eerste plaatsen in het klassement. De supporters aan ‘Den Dreef’ mogen opnieuw hoop koesteren.

Prognose: 5de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties