Palermo: "Messi is geen leider"

Mathias Dumarey
| 7 reacties
Palermo: "Messi is geen leider"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Martin Palermo, de veteraan in de WK-selectie van Diego Maradona, heeft uitgehaald naar Lionel Messi (foto). De 36-jarige spits vindt de spelverdeler van FC Barcelona geen leider die zijn ploegmaats op sleeptouw neemt.

Argentinië slaagde er niet in om de wereldbeker binnen te halen in Zuid-Afrika. Het land strandde in de kwartfinale tegen Duitsland. Lionel Messi leverde in die wedstrijd een bleke prestatie af en kon niet verhinderen dat de Mannschaft met 4-0 de maat nam van de Argentijnen.

Martin Palermo was op het WK niet onder de indruk van de Wereldvoetballer van het Jaar. "Messi heeft niet de mentaliteit van Diego Maradona. Hij neemt de leidersrol niet op en is niet bereid het team te dragen op moeilijke momenten." Palermo wijt dit aan de verschillende manier waarop beide spelers zijn opgegroeid. "Messi is het nooit gewend geweest een leider te moeten zijn. De manier waarop hij is grootgebracht is helemaal anders dan bij Diego. Hij woont al van zijn twaalfde in Spanje", besluit Palermo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties