Mbuyu: "Bergen is favoriet in de tweede klasse"

Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Mbuyu: "Bergen is favoriet in de tweede klasse"
Foto: © SC

Dmitri Mbuyu (foto, rechts) twijfelt niet aan de capaciteiten van zijn ploeg. De sportief directeur van Bergen roept zijn team uit tot de favoriet in de tweede klasse.

Vandaag start de competitie in de tweede afdeling. "We zijn een eersteklasser die nu al twee jaar in tweede klasse speelt. Met Matthys, Verbrugghe en Blondelle hebben we spelers van eersteklasseniveau gekocht. Samen met spelers als Jarju en Matumona moeten ze de promotie kunnen afdwingen."

"Er zijn ook geen excuses. We moeten zo snel mogelijk weer in eerste klasse spelen. Nu mogen we onze start niet missen, dat was vorig seizoen de fout", noteerde de VRT bij Mbuyu.

Hoe zit het met de concurrenten? Franky Van der Elst, trainer Lommel United: "Dit seizoen mikken we vooral op de eindronde. Het zal voor ons niet makkelijk worden om de prestaties van vorig seizoen te  overtreffen of te evenaren. Onze smalle kern is minder sterk. Ik vrees voor schorsingen en blessures. Momenteel beschik ik maar over 16 veldspelers."

Geraken teams als FC Brussels en Antwerp ooit nog weg uit de tweede klasse? "We zijn aan een nieuw project begonnen. Van de ploeg van vorig seizoen  schieten slechts vier spelers over. We hebben geïnvesteerd in onze jeugd. Het is dan ook te vroeg om me aan voorspellingen te wagen. De jonge ploeg heeft veel groeimarge. Als we de ploeg kunnen samenhouden, kunnen we over twee à drie jaar voor de titel gaan", aldus trainer Chris Van Puyvelde van FC Brussels.

"Onze ambitie is nog altijd dezelfde: we willen zo snel mogelijk weg uit de tweede klasse. Ik ga Antwerp zeker niet als favoriet naar voren schuiven. We moeten wel minstens de eindronde bereiken. En daar hebben we een jonge en gretige groep voor", laat secretaris Bistaux van The Great Old weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties