Interview Thijs: "Het ideale scenario? 0-15!"

Fabian Morren
| 18 reacties
Thijs: "Het ideale scenario? 0-15!"
Foto: © SC

Bernd Thijs moet als kapitein van AA Gent vanavond zijn troepen naar een goed resultaat in De Kuip leiden. “We moeten tonen dat we op dit niveau iets te zoeken hebben.”

Thijs is een vat vol ervaring. De hoogblonde middenvelder speelde een vijftigtal wedstrijden in de Bundesliga en heeft met Racing Genk ook al een Champions League-campagne op zijn palmares staan.

Uitdaging

Die ervaring kan vanavond in De Kuip een belangrijk gegeven zijn. Ook de Rotterdammers beschikken immers over een jong en vrij onervaren elftal.

“We zijn er klaar voor”, zegt Thijs in een gesprek met Voetbalkrant.com. “In de competitie loopt het nog niet zoals we willen. We hebben ons topniveau zeker nog niet bereikt, maar vanavond moeten we tonen dat we op dit niveau iets te zoeken hebben. Maar ik denk niet dat ik nog iemand moet motiveren. De groepsfase van de Europa League is als uitdaging mooi genoeg.”

Scorend vermogen

Vorig seizoen leek iedereen te kunnen scoren voor AA Gent, deze jaargang is het scorend vermogen het pijnpunt bij de Buffalo’s. In zes officiële wedstrijden wist alleen Elimane Coulibaly de weg naar de netten te vinden.

Thijs maakt zich echter geen zorgen. “We zijn nog maar drie competitiewedstrijden ver. Er zijn heus nog wel voldoende mensen met scorend vermogen in de ploeg. Spelers van Feyenoord? Eerlijk, ik ken er niet veel. Ik weet dat er wel wat jonge gasten rondlopen, maar we zullen vanavond en morgen zeker nog de nodige informatie krijgen van de trainer.”

Wat is het ideale scenario? “0-15? Nee, we moeten gewoon goed georganiseerd spelen, proberen een doelpuntje mee te pikken en de kwalificatiekansen open houden voor de terugwedstrijd.”

Kleedkamerperikelen

Na de nederlaag tegen Racing Genk doken er veel verhalen de kop op. Het zou hommeles zijn in de kleedkamer van AA Gent. “Ik weet eigenlijk niet waar dat vandaan komt”, zucht Thijs. “Er zijn in het verleden inderdaad een aantal zaken gebeurd, maar dat is nu uitgepraat en opgelost.”

“Maar ja, de kranten moeten een verhaal hebben. Of dat nu waar is of het is 100 procent bullshit, dat maakt niet veel meer uit. In zo’n zaken wil ik eigenlijk niet veel energie meer steken. De enige remedie is te antwoorden met goede resultaten op het veld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties