De Witte: "Niet meer ploeg van net niet"

Steurbaut Kersten
| 11 reacties
De Witte: "Niet meer ploeg van net niet"
Foto: © SC

AA Gent knokte zich na een bloedstollende partij voorbij Feyenoord naar de groepsfase van de Europa League. Voorzitter Ivan De Witte glunderde van trots. “AA Gent is niet meer de ploeg van ‘net niet’”, klinkt het

Als het spannend wordt, durft De Witte er wel eens vanonder te muizen. “Maar vandaag heb ik het lang uitgehouden”, lacht de sterke man van de Buffalo’s. “Ik heb alleen de laatste drie minuten van de wedstrijd aan mij laten voorbij gaan.”

“Zelden heb ik op zo’n korte tijd zoveel adrenaline door mijn lichaam voelen stromen. We zullen geen schoonheidsprijs krijgen voor deze wedstrijd, maar de kwalificatie is op basis van de twee wedstrijden zeker verdiend.”

En zo zet Gent weer een stapje vooruit. Waar het de vorige keren telkens misliep in Europa, zijn de Oost-Vlamingen nu wel succesvol. “AA Gent was altijd de ploeg van net niet, maar dat krijgen we er toch stilaan uit. Eerst was er de tweede plaats, dan de bekerwinst en nu de kwalificatie voor de poules in de Europa League.”

Zo is Gent verzekerd van drie Europese affiches. “Financieel is dit een heel goede zaak voor de club. In Belgische termen gaat het over heel veel geld. ”

Georges Leekens stelde De Witte gerust

Ivan De Witte liep tijdens de rust bondscoach Georges Leekens tegen het lijf. “Hij heeft me gezegd dat ik me geen zorgen moest maken. ‘Je gaat het halen, Ivan. Als ze zo’n kans missen (Wijnaldum net voor rust, nvdr.), dan is dat een goed teken.’ Zelf had ik ook het gevoel dat Feyenoord vanavond niet zou scoren. We hadden het ook al sneller kunnen afmaken. Er waren twee, drie goede kansen, maar er zat heel veel spanning in de ploeg na de rust.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties