De Keersmaecker: "Collin ging te ver tegen Finland"

Manuel Gonzalez
| 18 reacties
De Keersmaecker: "Collin ging te ver tegen Finland"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker is meer dan tien kilogram afgevallen. Hij lijkt wel herboren en hoopt op een goede start tegen Duitsland.

"Ik spreek nog eens voor de matchen tegen Duitsland en Turkije, maar daarna ga ik weer maanden zwijgen. Het is niet de bedoeling dat ik over alles mijn mening ga geven. Dat heb ik in het verleden te veel gedaan", aldus De Keersmaecker in HBvL.

"Meneer Collin is meer geplaatst daarvoor. Hij is vanuit zijn functie de baas van de nationale ploeg. Na Finland is hij echter uit zijn rol gevallen. Hij is te ver gegaan. Leekens bepaalt wie speelt en hoe we spelen, niet hij. Het is inmiddels doorgepraat met de bondscoach en dat zal niet meer gebeuren."

"Ik smacht ernaar op nog eens met de Rode Duivels op een groot tornooi te zijn. Dat is nu al van het WK van 2002 geleden. Als we ons plaatsen voor het EK zou het precies tien jaar zijn. De lat ligt zeker niet lager dan onder Advocaat. We willen nu graag naar het EK en toen ook. Alleen zijn we realistisch. Duitsland en Turkije zijn de favorieten voor plaatsen één en twee."

"Alle kritiek die ik de voorbije jaren heb moeten slikken, raakt me niet. Maar ik heb ook nog een vrouw en kinderen en voor hen is dat soms wel moeilijk dat allemaal in de krant te moeten lezen. Ik ben tenslotte bondsvoorzitter, dus is het logisch dat je naam valt als het slecht gaat. Eind dit seizoen loopt mijn mandaat af, maar ik stel mij opnieuw kandidaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties