Leekens: "Kan niet beloven dat het mooi gaat zijn"

Leekens: "Kan niet beloven dat het mooi gaat zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens was bijzonder strijdvaardig tijdens zijn persconferentie. De bondscoach benadrukte dat hij met deze selectie niet voor een gelijkspel wil spelen. De drie punten zijn het doel.

Leekens had zijn selectie een hele dag afgebeuld en was van plan 's avonds de theoritische bespreking te houden. En die zou gebeuren met Glen Verbauwhede, opgeroepen als derde doelman. "Glenn komt vanavond de selectie vervoegen", aldus Leekens.

"Maar Mignolet blijft wel derde doelman. Hij speelt echter met de beloften mee. Ik hou van een bepaalde hiërarchie, iedereen weet dat. Daarom ook deze constructie."

"Voor de rest hebben we een nuttige dag gehad", vervolgde de bondscoach. "We hebben op wedstrijdvormen kunnen trainen. Ik heb deze ochtend een 4-3-3 uitgeprobeerd en dat ga ik nu even laten bezinken bij de spelers."

Weg met de brave Belgen

Leekens liet ook duidelijk zijn intenties blijken. De schroom moet afgeworpen worden en leeuwen moeten tevoorschijn komen. "We moeten laten zien dat die brave Belgen van zich kunnen afbijten", benadrukte Mac The Knife. "We moeten niet de mooiste of de braafste zijn, maar wel de dapperste. Ik kan dus zeker niet beloven dat het mooi gaat zijn."

En daarvoor heeft hij al een bepaald idee in het hoofd: een strakke organisatie, maar eentje die vooruit voetbald. "We moeten de controle over het middenveld houden en onze spitsen moeten daarbij helpen, anders worden we overlopen. Het team is belangrijker dan de individuele prestatie. Als jongens er de kantjes aflopen, zullen ze vervangen worden door spelers die er 300% voor willen gaan."

"Ik heb liever een speler die na 60 minuten stikdood zit, dan iemand die op het einde nog fris zit. Als je Özil, Podolski, Klose en Müller laat voetballen, dan heb je prijs. Het zou ook wel een grote fout zijn om dit team, met deze kwaliteiten, in een oud systeem te laten voetballen. We moeten naar voren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties