Jacobs: "Afgelopen week honderden coaches ontmoet"

Jacobs: "Afgelopen week honderden coaches ontmoet"
Foto: © SC

Ariël Jacobs heeft de afgelopen week met een sterk afgeroomde groep moeten werken. Veel van zijn spelers waren immers weg voor interlands, maar de Anderlecht-coach neemt het filosofisch op.

"Dat is het leven van een trainer", aldus Jacobs. "De laatste week heb ik wel hon-der-den coaches tegengekomen. Iedereen had wel wat raad voor me. Hoe ik Lecjaks moet leren niet in eigen goal, maar in de andere goal te trappen. Hoe Boussoufa zijn penalty's moet nemen. Hoe de terreinverzorgers de penaltystip moeten onderhouden. Hoe we moeten spelen."

Extra spits

De Sutter gekwetst en Chavarria gekwetst. Bij Anderlecht zal Romelu Lukaku ook zijn minuten moeten afwerken. Maar Jacobs is niet boos omdat hij er geen spits meer bij kreeg. "Wacht, haal de bandopnemer erbij", lacht Jacobs. Daarna wikt en weegt hij zijn woorden.

"Het bestuur is nog altijd de baas. De trainer kan geraadpleegd worden, maar daar blijft het ook bij. Kijk, we hebben vier centrumspitsen: Lukaku, Suarez, De Sutter en Chavarria. Mijn ervaring is: als er één geblesseerd raakt, volgen er nog. Maar wat als je er iemand bijhaalt en de anderen komen terug? Dan moet je er al naar de tribune gaan sturen."

"Neem nu het voorbeeld van Badibanga. Er werd gepraat om een extra vleugelspeler er bij te halen. Ik vond dat echter niet nodig omdat we iemand in eigen huis lopen hadden. Anders was Ziguy misschien pas derde of vierde optie geworden."

Terugdenken aan Wasyl

STVV was vorig seizoen de eerste wedstrijd na de verschrikkelijke blessure van Marcin Wasilewski. "Ik herinner me dat nog goed", aldus Jacobs. "We verloren twee keer in de competitie van STVV. Maar dat is voor iedereen een moeilijke verplaatsing. Ging Club Brugge daar ook niet verliezen in de play-offs?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties