Maes: "Er is een parallel tussen Lokeren en de Rode Duivels"

Maes: "Er is een parallel tussen Lokeren en de Rode Duivels"
Foto: © SC

Lokeren kon uit zijn eerste vijf wedstrijden slechts drie punten puren, drie gelijke spelen dan nog. Maar coach Peter Maes denkt dat één zege genoeg kan zijn om de trein op de rails te zetten.

"Het geleverde spel staat niet in verhouding tot het aantal behaalde punten", zegt Maes in HLN. "In eerste klasse zijn geen makkelijke wedstrijden, maar met Kortrijk, Standard en Anderlecht speelden we wel tegen ploegen die altijd in de eerste play-offgroep thuishoren."

"Je mag gerust een parallel trekken tussen ons en de Rode Duivels. Ook in hun twee partijen tegen Duitsland en Turkije waren er sleutelmomenten waarop de wedstrijd in ons voordeel had kunnen kantelen, maar dat gebeurde niet. Maar net als Leekens die zijn groep in bescherming neemt, doe ik hetzelfde met de mijne en weiger ik mijn jongens af te branden."

Toch zou Lokeren zondag tegen Westerlo best de drie punten thuishouden. "Druk is er voor elke wedstrijd, maar die mag niet verlammend werken. Als dat resultaat uitblijft, zal de druk op mij toenemen, maar dat is geen probleem zolang die maar weggehouden wordt van mijn spelersgroep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties