Groep A: Preud'homme houdt Inter Milan in bedwang

Fabian Morren
| 83 reacties

Michel Preud'homme en FC Twente hebben titelverdediger Inter Milan in de Champions League op een gelijkspel gehouden. Ook Werder Bremen en Tottenham speelden gelijk.

Twente speelde een zeer goeie eerste helft tegen Inter. Preud'homme koos resoluut voor een aanvallende spelwijze. Dat loonde niet meteen, want bij de eerste tegenprik van de bezoekers was het meteen raak. Eerst redde doelman Mihailov nog, maar in de rebound was Wesley Sneijder goed gevolgd om binnen te tikken.

Twente herstelde zich echter heel snel van die opdoffer. Met een magistrale vrije trap trok Theo Janssen (ex-Genk) de stand weer gelijk. Janssen lag wat later ook aan de basis van de 2-1. Een hoekschop van de middenvelder werd in eigen doel gekopt door Diego Milito.

De thuisploeg leek zo op weg naar een stunt van formaat, maar nog voor de rust maakte Samuel Eto'o met een heel knap schot er 2-2 van. Na de rust moest Twente meer achteruit en knokte het vooral om het punt veilig te stellen. Dat lukte en zo heeft Preud'homme zijn debuut in de Champions League niet gemist. De Belg Nacer Chadli speelde 88 minuten mee bij Twente. Ook Bryan Ruiz stond in de basis.

Werder Bremen kon niet winnen van Tottenham, maar beperkte wel de schade tegen de Engelsen. Bremen stond na 18 minuten immers al 0-2 achter. Eerst werkte Petri Pasanen de bal in eigen doel en vervolgens scoorde Peter Crouch op aangeven van Rafael Van der Vaart. In de tweede helft stelde Marko Marin echter al snel weer gelijk. Aan die 2-2-tussenstand wijzigde niets meer.