Nong: "Malinois toonde meer wil om te winnen"

Nico Wieme
| 8 reacties
Nong: "Malinois toonde meer wil om te winnen"
Foto: © SC

Aloys Nong had zich zijn terugkeer naar Mechelen enigszins anders voorgesteld. De aanvaller van Standard kreeg tegen zijn ex-team geen voet aan de grond en werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald.

"Dit was een zware match tegen een ploeg die met het nodige vertrouwen speelde, maar dat wisten we op voorhand", vertrouwde Aloys Nong toe aan Voetbalkrant.com. "KV speelde zeer gedisciplineerd en schakelde snel om. Wij waren niet aanwezig in het spel en ook de tweede bal was nooit voor ons. Mijn ex-ploeggenoten waren beter dan wij, zij hadden er gewoon meer zin in."

De aanvaller vindt dat hij en zijn Standardmakkers zich vragen moeten stellen. "We moeten fysiek sterker worden. Malinois was gewoon veel sterker in de duels. Door die late transfers kwam er ineens veel druk op de ploeg te liggen. We weten dat we kunnen voetballen, maar het moet er gewoon nog beter uitkomen."

Positieve sfeer

Nong was aangenaam verrast door de reacties die hij van het KV-publiek kreeg. "Het doet mij iets om hier terug te keren. Ik heb hier mooie tijden beleefd en uiteindelijk ben ik nog maar drie weken weg. Ik had reacties van de supporters verwacht. Dat die zo positief waren (Nong kreeg zelfs applaus bij zijn wissel, red.) verraste mij wel, hoewel ik weet dat dit geen stout publiek is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties