Arsenal moet in blessuretijd nog gelijkspel toestaan

Bram Coenen
| 7 reacties

Arsenal is er op het veld van Sunderland niet in geslaagd van te winnen. De Londenaars moest in de 95e minuut nog een gelijkspel toestaan.

Arsenal, nog steeds zonder de geblesseerden Robin Van Persie en Thomas Vermaelen, begon uitstekend op het veld van Sunderland. Al na dertien minuten wisten de Gunners de score te openen via een wel erg gelukkige goal. Anton Ferdinand aarzelde te lang om de bal te ontzetten en knalde pardoes tegen Cesc Fabregas aan. Simon Mignolet was niet meer bij machte om te reageren.

De Londenaars moesten wat later verder zonder de geblesseerde sterkhouder Fabregas, maar bleven kansen afdwingen. Mignolet stond echter steeds paraat. Ook Sunderland kwam eens dreigen via Darren Bent, maar gerust werd er met een verdiende 0-1 voorsprong voor Arsenal.

Ook na de rust waren de beste kansen voor Arsenal. Ondanks de rode kaart voor Alex Song bleven de Gunners kansen creëren. Een sterk keepende Mignolet reageerde echter gepast op pogingen van onder meer Samir Nasri en Tomas Rosicky. Tussendoor had Rosicky ook nog een penalty hoog over de kooi van Mignolet gejaagd. Sunderland dreigde amper, maar diep in blessuretijd kreeg Arsenal alsnog het deksel op de neus. Bent haalde staalhard uit en Manuel Almunia had geen verweer: 1-1.

Door dit gelijkspel laat Arsenal de voorlopige koppositie liggen en kan Chelsea morgen verder afstand nemen mits winst thuis tegen Blackpool.