Maes: "Winst tegen Gent bevestigen in Eupen"

Nico Wieme
| 3 reacties
Maes: "Winst tegen Gent bevestigen in Eupen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes toonde zich een tevreden coach na de late zege van Lokeren tegen Gent. De Limburger wil wel dat zijn ploeg dit resultaat bevestigt tegen Eupen. "We hebben de match op mentaliteit gewonnen", vond Maes.

"Ik had vooraf gevraagd om scherp aan de match te beginnen", bekende Peter Maes aan onze redactie. "We moesten veel druk zetten op de tegenstander en niet te passief spelen. De concentratie moest optimaal zijn. Mijn spelers hebben dat in de eerste helft goed uitgevoerd."

De tweede helft begon dramatisch voor Lokeren. Met een man meer kwamen de Waaslanders vrij snel 0-2 achter. "We waren nochtans met goede intenties uit de kleedkamer gekomen, maar keken plots tegen een dubbele achterstand aan. De reacties van mijn ploeg was schitterend. Onze vechtlust is beloond. Met een goede mentaliteit hebben we de match naar ons toegetrokken. Dit moeten we wel bevestigen in Eupen."

"Lokeren is niet de ploeg met het meeste talent in de Pro League, maar we hebben wel een goed team, vooral collectief. We wisten dat Gent gevaarlijk was op stilstaande fasen. Bij hun twee doelpunten hadden we kordater moeten zijn in de zestien meter", toonde Maes zich kritisch tegenover zijn spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties