Namibië en Zimbabwe maken ruzie om Belgische bondscoach

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Namibië en Zimbabwe maken ruzie om Belgische bondscoach
Foto: © SC

Namibië en Zimbabwe beweren allebei dat de Belg Tom Saintfiet hun bondscoach is. Volgens Zimbabwe is de trainer een tijdje terug ontslagen bij Namibië en was hij zonder contract.

"Tom Saintfiet heeft nog steeds een contract bij de Namibische voetbalbond", zegt voorzitter John Muinjo. "Er kan dus geen sprake van zijn dat hij bij Zimbabwe aan de slag kan gaan."

"Hij heeft geen ontslag genomen en wij hebben hem ook niet ontslagen. Hij verlaat geregeld de hoofdstad of het land, maar dan licht hij ons wel in. We proberen nu al een week tevergeefs contact met hem op te nemen."

"Zowel Zimbabwe als wij zijn lid van de Cosafa, de unie van voetbalbonden in het zuiden van Afrika. Eigenlijk zijn we bondgenoten en moeten we elkaar ten allen tijden informeren. Dat is deze keer niet gebeurd. We vinden het gedrag van Zimbabwe onsportief."

"Als Saintfiet ons zomaar verlaat zullen wij een schadeclaim vragen en klacht indienen bij de FIFA, want hij is nog altijd onze coach. Als hij vertrekt heeft meneer Saintfiet zijn contract verbroken en dat zullen we niet accepteren", eindigt de voorzitter van de Namibische voetbalbond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties