Eén doel stond niet in het midden in Boudewijnstadion

Mathias Dumarey
| 7 reacties
Eén doel stond niet in het midden in Boudewijnstadion
Foto: © SC

Bij het opstellen van het podium van U2 in het Koning Boudewijnstadion is weer eens een blunder naar boven gekomen. Eén van de doelen stond niet perfect in het midden tussen de twee hoekschopvlaggen tijdens België- Duitsland begin deze maand.

Bij het opstellen van het podium bleek dat het doel aan de linkerkant van het veld twintig centimeter te veel naar links stond. De positie van het doel aan de overkant werd niet opgemeten. De fout moet gebeurd zijn bij het kalken van de lijnen want de doelen blijven altijd op dezelfde plaats staan.

"De laatste keren dat de markeringen van het voetbalveld verdwenen, was tijdens de Memorial Van Damme. Eén week later moest de nationale ploeg al tegen Duitsland spelen in de EK-voorronde en we hebben geen tijd meer gehad om alles te controleren", aldus Nicolas Cornu, de woordvoerder van de Belgische voetbalbond in de Corelio-kranten. Cornu benadrukt wel dat de lijnen worden getrokken door de Stad Brussel. 

Indien de fout was opgemerkt voor de wedstrijd, had die niet kunnen doorgaan zonder dat die aanpassingen zouden gebeurd zijn. De Europese voetbalbond UEFA laat weten dat onderzocht zal worden of die fout enige invloed gehad heeft op het wedstrijdverloop.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties