Gillet: "Zoals tegen Zagreb spelen"

Anthony Van der Planken
| 3 reacties
Gillet: "Zoals tegen Zagreb spelen"
Foto: © SC

Anderlecht speelt morgen op het veld van Hajduk Split zijn tweede Europa League - wedstrijd. Misschien pakt paars-wit het duel aan zoals vorig seizoen in Zagreb. Rechtsachter Guillaume Gillet ziet dat wel zitten.

Vorig seizoen stuurde Ariël Jacobs een bijzonder verdedigend elftal het veld op tegen Dinamo Zagreb. Het leverde Anderlecht een 0-2 zege op. Gillet is wel gewonnen voor een herhaling van die tactiek. "De coach heeft toen zijn gelijk gehaald met die overwinning, want ze heeft de basis gelegd voor onze kwalificatie voor de volgende ronde", vertelt Gillet. "Waarom zouden we het dan niet opnieuw doen? Het is de coach die beslist over de tactiek, maar gezien de nederlaag in de openingswedstrijd, is het resultaat morgen belangrijker dan de manier waarop."

En kan Anderlecht wel tevreden zijn met een punt, of moet het voor de overwinning gaan? "Gezien ons verlies tegen Zenit, zou het beter zijn om de drie punten te pakken. Maar we gaan in de eerste plaats proberen de nul te houden, waar we in de competitie toch vaak in slagen. Daarna moeten we proberen nog een doelpuntje mee te pikken. We hebben genoeg aanvallend talent om te scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties