Rapide Lebbeke haalt een punt bij Merelbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke haalt een punt bij Merelbeke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een mindere eerste helft, waarin Merelbeke al snel op voorsprong klom, kon de tweede periode beter boeien. Tot twee keer toe maakte Lebbeke een achterstand ongedaan en pakte verdiend een punt.

Merelbeke zocht en vond de snelle voorsprong. Bezoekend balverlies bracht Jonas Parmentier in stelling. Koen Mathijs kon de bal nog doen afwijken maar was kansloos bij de rebound. De thuisploeg ging op zijn elan door en Parmentier verscheen alleen voor Mathijs. De bezoekende goalie ging goed plat (13’). Rapide nam stilaan de match over en Merelbeke zocht de counter. Bram De Roover kapte zich mooi vrij maar besloot nipt naast (23’). Tom Praet moest een voorzetschot van Dominique Lefèvre over tikken. Onmiddellijk daarna had Praet beide vuisten nodig bij een vrije trap van De Roover (28’). De wedstrijd viel stil tot kort voor de rust toen Ufuk Erdogan aflegde voor Parmentier maar deze de wolken viseerde.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg. Lefèvre verslikte zich en Erdogan knalde op Mathijs. Aan de overzijde verlengde Lendert Putteman een voorzet van Michael Mannaerts via een verdedigend been rakelings naast. Kevin Scheerlinckx vond Putteman en die krulde het leder netjes in de winkelhaak. Merelbeke reageerde via Erdogan maar Jonas Verhaegen schermde goed af en de kans ging naast. Even na het uur moest Praet goed plat bij een scherpe voorzet van Putteman. Parmentier knalde tegen de arm van Pieter Van den Abbeele en de bal ging op de stip. Maarten Melkebeke liet de kans niet liggen. Davy De Schrijver stuurde Parmentier diep maar Mathijs gaf geen krimp (75’). Aan de overzijde kopte De Roover een voorzet van Putteman op Praet. Rapide bleef de beter voetballende ploeg en tegen het slot loonde dat. Bij een hoekschop vond Putteman het hoofd van Pieter Van den Abbeele en die kopte binnen. Vreugde en verdriet op een klein plaatsje want bij deze fase kreeg Van den Abbeele een schoen in het gezicht en dat leverde een gebroken neus op. In blessuretijd kregen beide ploegen nog een kans maar noch Melkebeke, noch De Roover konden afwerken.

Zondag aanstaande is Rapide Lebbeke te gast bij Kruibeke en trekt Merelbeke naar Voorde.

FC Merelbeke: T. Praet, De Rudder, M. Praet (87’ Van Peteghem), Pruyt, Van den Hende (79’ Van Damme), Melkebeke, Erdogan (75’ Debo), Vermassen, Decraene, De Schrijver, Parmentier.

Rapide Lebbeke: Mathijs, K. Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman, J. Scheerlinckx (46’ Mannaerts), Putteman, D. Van Driessche (55’ Verhaegen), Lefèvre, Cooreman (53’ B. Van Driessche), De Roover, Van den Abbeele

Doelpunten:4’ Parmentier 1-0; 58’ Putteman 1-1; 72’ Melkebeke 2-1; 88’ Van den Abbeele 2-2

Gele kaarten: De Visscher, Parmentier, Van den Abbeele, Mannaerts

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties