Mathijsen: "De luwte zal De Jong goed doen"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Mathijsen: "De luwte zal De Jong goed doen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joris Mathijsen, verdediger bij Oranje en ploegmaat van Nigel De Jong bij het Nederlands elftal, kijkt met gemengde gevoelens terug op de verwijdering van de middenvelder uit de kern.

"Het is niet de eerste keer dat Nigel over de schreef gaat. Het is rot voor hem, maar hij moet het accepteren. Wel wil ik benadrukken dat Nigel geen jongen is die bewust spelers doormidden schopt", zegt Joris Mathijsen.

"Ik ken hem al wat jaartjes, zo zit hij niet in elkaar. Ik heb de actie zelf nog niet gezien, begreep wel dat het ernstiger was dan het in eerste instantie leek. Dat had ik ook in de WK-finale tegen Spanje. Ik zag pas naderhand dat het een zware overtreding was."

"Tja, het is nu zo vaak gebeurd, dat het geen toeval meer is. Het zit blijkbaar opgesloten in z’n spel. Het is wel zo dat er in Nederland een groter issue van wordt gemaakt dan in Engeland. Het is bitter voor hem, maar laten we het slachtoffer ook niet vergeten. Voor Ben Arfa is het nog vele malen erger, die heeft z’n been gebroken."

"Nigel is geen crimineel. Dat soort beweringen slaat nergens op. Een crimineel bezorgt iemand expres letsel, dat doet Nigel niet. Voor Nigel is het goed om nu even in de luwte te staan. De trainer heeft het niet expliciet gezegd, maar het lijkt me een tijdelijke maatregel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties