Interview Kagelmacher: “Binnenkort is Beerschot definitief vertrokken”

Jarryd Naegels
| 42 reacties
Kagelmacher: “Binnenkort is Beerschot definitief vertrokken”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gary Kachelmacher (22) speelt sinds dit seizoen voor Germinal Beerschot. De Uruguayaan kwam in juli over van Real Madrid. Hij overtuigde meteen en voelt zich ook thuis in Antwerpen. “Ik hou van de mensen hier.”

De verdediger is niet meer weg te denken uit de basiself van de Antwerpse club. Kagelmacher voelt zich ook goed op Het Kiel. Modebewust is hij ook, voorzien van sjaaltje en een opvallende haarstijl. Hij straalt en is blij met zijn start. Onze redactie had een gezellig onderhoud met hem.

Jonge ploeg
De ploeg moet echter beter kunnen volgens de Uruguayaan die opvallend scherp staat. “Ik heb me zeer goed kunnen aanpassen en voel me hier dan ook heel goed. Het team moet wel beter kunnen. Maar we zijn een jonge ploeg met veel nieuwe spelers. Het is een kwestie van tijd vooraleer we ons topniveau halen. Binnenkort zijn we vertrokken.”

Over de competitie is Kagelmacher in tegenstelling tot de meeste kenners positief. “De stijl hier is anders dan in Spanje. Bij Madrid was alles veel technischer. Op training deden we ook veel meer met de bal. In België is alles veel meer afgestemd op het fysieke. Op training lopen we dan ook heel veel. Maar het niveau is zeker niet slecht.”

"Jullie competitie is veel fysieker.
In Madrid zijn de trainingen veel technischer
en meer met de bal."

Ondanks dat verschil heeft hij zich toch goed kunnen aanpassen. “Ik voelde me hier meteen thuis. Ik heb me vlekkeloos kunnen aanpassen. Het feit dat de meeste spelers Engels praten en er een goede communicatie is, helpt daar natuurlijk ook bij.”

Fifa
Antwerpen is hij naar eigen zeggen al gewoon. “De stad is veel kleiner als Madrid. De mensen zijn hier zeer vriendelijk. Ik hou wel van Antwerpen. Bovendien zijn er hier een paar Argentijnse restaurants. Een steak gaat er altijd in. Ik kom veel buiten. Als ik dan is alleen thuis ben, speel ik op de PlayStation. Vandaag heeft iedere speler Fifa ’11 gekregen. Dat gaan we zo meteen eens uittesten.(lacht)

Gekke match
Belangrijk bij de aanpassing van de verdediger was de aanwezigheid van familie en vrienden. “Tegen Charleroi zat mijn familie in de tribune. Toevallig was dat net zo’n gekke match. In de 97ste minuut scoorden we toen de beslissende goal. Mijn vrouw verblijft hier, al reist ze nog vaak naar Madrid voor haar vrienden. De rest van mijn familie woont nog steeds in Uruguay en Duitsland. Het is ook leuk om hier meteen vrienden te maken. Zo kom ik heel goed overeen met Cruz.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties