Kompany: "Wilden te graag kers op de taart zetten"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Kompany: "Wilden te graag kers op de taart zetten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany probeerde het ontgoochelende gelijkspel tegen Oostenrijk vooral positief benaderen. “Deze ploeg kan nog veel mooie dingen laten zien”, stelt de aanvoerder van de Rode Duivels tevreden vast.

“Ik moet iedere speler feliciteren voor het engagement dat hij getoond heeft”, aldus Kompany. “Er zit heel veel enthousiasme in onze ploeg, we hebben verfrissend gespeeld en heel veel kansen gecreëerd. We hadden wel tien keer kunnen scoren en dan winnen we hier met 10-4, zij maken vier doelpunten uit vier kansen.

“Maar we moeten ook een kritische analyse durven maken en vaststellen dat ons offensieve spel ten koste van het verdedigende ging. Na de 4-3 wilden we nog iets teveel de kers op de taart zetten. Dat zal deze jonge ploeg over een paar jaar ook wel beseffen. ”

Echte spitsen

Kompany toonde zich heel tevreden over het spitsenduo Vossen-Ogunjimi. “Het zijn echte spitsen. Ze gooiden zich als een leeuw op elke bal die in de zestienmeter kwam. En ook Romelu Lukaku heeft nog zijn inspraak gehad. Vooraan zit het wel goed.”

Vier tegendoelpunten slikken in eigen huis. Ook Kompany beseft dat zoiets niet mag. “Maar we mogen niet alleen naar de verdediging kijken. Er vallen twee doelpunten op een hoekschop. Dan sta je met tien man in de box. En de vier doelpunten die we maken zijn ook van heel de ploeg. Het zijn niet alleen de spitsen die kiezen om aan te vallen, maar dat is de verdienste van iedereen. “

Geloof in kwalificatie

“Dankzij de nederlaag van Turkije komt de kwalificatie zelfs dichterbij. We staan nu op twee punten van Turkije en zij moeten nog naar hier komen. Oostenrijk is geen slechte ploeg, maar ze hebben al wel twee keer thuis gespeeld tegen Azerbeidzjan en Kazachstan. Alleen als ze ook nog tegen Duitsland en Turkije punten beginnen pakken, zitten we met een probleem. Ik blijf erin geloven. Deze ploeg kan nog veel mooie dingen laten zien.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties