Leekens: "Ik ga morgen niet naar de kerk"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Leekens: "Ik ga morgen niet naar de kerk"
Foto: © SC

Georges Leekens bleef, net zoals zijn spelers, achter met een dubbel gevoel. Trots over de prestatie die de Rode Duivels op de mat legden, zwaar teleurgesteld over het resultaat. “We hadden hier met 8-4 moeten winnen”, aldus de bondscoach.

“Dit was een match uit de oude doos”, opende Leekens de persbabbel. “Maar bij de rust moeten we eigenlijk al 4-1 voor staan. We hebben heel kansen gecreëerd en ik mag dan ook fier zijn op de prestatie van de spelers.”

“Op het einde van de wedstrijd gaan we zelfs met zes spitsen spelen. Als de logica gerespecteerd wordt, dan eindigt de match hier op 8-4. Oostenrijk mag God danken dat ze hier een puntje mee naar huis nemen. Ik ga morgen alvast niet naar de kerk. “

Ondanks de zware kater wil Leekens vooral het positieve onthouden. “Ik heb een ploeg gezien die tot het einde gaat. Deze ingesteldheid en manier van spelen, het is lang geleden dat ik een Belgische ploeg zo’n prestatie heb zien leveren.”

Vier tegentreffers was echter te veel van het goede. “We krijgen een blad vol met doelkansen, maar we kunnen niet meer verdedigen. Ik voelde het tegendoelpunt een beetje aankomen. Maar ik ga nu in de toekomst niet speciaal voor het defensieve kiezen. Ik kan de natuur van de spelers niet veranderen. “

“Je moet er wel rekening mee houden dat er zo meer ruimte in je rug komt. De spelers moeten daar nog anders mee omgaan. Dat is een leerproces. Maar deze wedstrijd gaat ons in de toekomst nog meer perspectieven bieden. Ik geloof in de jeugd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties