Stéphane Pauwels (RTBF) met de dood bedreigd

Steurbaut Kersten
| 63 reacties
Stéphane Pauwels (RTBF) met de dood bedreigd
Foto: © SC

Stéphane Pauwels, de presentator van Studio 1, op de RTBF is via sms en telefoon met de dood bedreigd. De voetbalanalist kreeg de berichten nadat hij zich negatief had geuit over de huidige malaise bij Anderlecht.

Na zijn optreden op VivaCité kreeg Pauwels een sms dat er maandag iemand in de studio zou zitten tijdens de uitzending van Studio 1. Die persoon zou hem opwachten bij de uitgang als hij Anderlecht opnieuw negatief benaderde.

Pauwels heeft klacht ingediend bij de politie van Moeskroen. De RTBF heeft de veiligheidsmaatregelen verhoogd. “Ik maak geen televisie om mijn privé-leven in gevaar te brengen”, reageert Pauwels. “Of ik schrik heb? Het kan gaan om een grappenmaker, maar voor hetzelfde geld is het menens.”

Het is niet de eerste keer dat Pauwels problemen ondervindt. “Een tijdje geleden kwam mijn dochter thuis. Ze vertelde me dat iedereen op school dacht dat haar mama en ik gescheiden waren. Een jongen op Facebook had zich voor mij uitgegeven en had aangegeven dat hij vrijgezel was.”

Pauwels wil nog één zaak benadukken: “Ik ben noch anti-Anderlecht, noch pro-Standard. Ik geef gewoon mijn mening. Ik hou van televisie maken, maar dit gaat te ver. Als de mensen dat niet begrijpen, dan is dit mogelijk mijn laatste jaar voor Studio 1.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties