| 6 reacties
Spannender onderaan dan bovenaan

Waregem en Hoogstraten worden de voornaamste belagers van een ongenaakbaar Aalst. Dessel kan buitenshuis maar niet winnen. Geel-Meerhout blijft op de sukkel. Deinze wint en daardoor troept het onderaan samen. Oudenaarde verzuipt in beklijvende slotfase.

Deinze met bloed, zweet en tranen naar eerste zege

Ze hebben er aan de boorden van de Leie liefst 10 speeldagen moeten op wachten, maar op Bornem lukte het uiteindelijk dan toch. KMSK Deinze heeft zijn eerste seizoenszege beet! Dit zespuntenduel in de staart van het klassement ontplofte een kwartier voor het rustsignaal met vier doelpunten binnen de zeven minuten. Jente Van Ongeval bracht hoop voor de thuisploeg, maar op enkele minuten tijd sloeg die om in wanhoop. Ngom, Laevaert en Pardo zorgden voor die ommekeer. Onmiddellijk na de rust bracht Getjan Martens nieuwe geloof bij de thuisploeg, maar met een nieuwe tegentreffer van Twum, halverwege de tweede helft, leek de wedstrijd beslist. Het werd echter nog knokken tot de laatste seconde voor de oranjezwarten. Martens scoorde met zijn tweede van de avond een nieuwe aansluitingstreffer en bezoekers Gheysen en Van Mieghem kregen in de slotminuten elk een tweede gele kaart. Deinze haalde kreunend het einde en heeft door zijn eerste zege nu aansluiting met Bornem. Van de andere staartploegen doen Wielsbeke en Olsa Brakel de beste zaak. Wielsbeke haalde het na een ware spektakelmatch van de tweede in de stand, Coxyde. Drie doelpunten van Nick De Groote volstonden niet voor puntenwinst. Nieuwkomer Romont bracht de thuisploeg vrij vroeg op voorsprong, maar bezoeker De Groote boog dit voor de rust om in een voorsprong voor zijn ploeg. Ujkani bracht Wielsbeke na de rust op gelijke hoogte en Filiz zorgde zelfs voor een nieuwe voorsprong, maar De Groote maakte met het zicht op de eindmeet dan zijn hattrick rond. In een ook al zinderend slot met nog wisselende kansen, scoorde diezelfde Filiz opnieuw en bezorgde zo zijn ploeg een onverhoopte en belangrijke driepunter in de strijd om het behoud. Ook in Hamme was het scoreverloop spectaculair. Jelle Delie bracht Brakel op voorsprong. Hamme, dat door de zaak Cappellen ook nog eens drie punten dreigt te verliezen, moest uit een ander vaatje tappen, wil het niet echt in acuut degradatiegevaar komen en dat scheen aanvankelijk te lukken. Onmiddellijk na de rust scoorde Criel de gelijkmaker en De Wilde zorgde zelfs voor voorsprong. Toch lieten de blauwzwarten zich nog muilkorven. Op 6 minuten tijd zorgden Delie en Haezebroeck voor een verrassende uitzege. Brakel schuift op naar een gedeelde elfde plaats, voor Vigor begint het er echt slecht uit te zien.

Aalst dendert verder, Hamme zwalpt

Cappellen en Izegem verloren het voorbije weekend zwaar op eigen veld. De ploeg van trainer Gzil had niets in de pap te brokken tegen leider Aalst, dat toch bijna een half uur nodig had om het gaatje te vinden. Filipovic scoorde na een door de thuisploeg fel aangevochten strafschop. Met doelpunten van Wouter Moreels kort voor en eentje van Depoitre kort na de rust, was de wedstrijd al vroeg gespeeld. Minpuntje voor de leider was de te vermijden rode kaart voor Verheyden. Hij sloeg bij een 0-3 tussenstand de bal met de hand uit het doel en mocht voortijdig douchen. Vanderheyden miste echter vanop de stip de ultieme kans op een eerredder. Yombo maakte kort voor het einde de cijfers bijzonder zwaar voor de thuisploeg. Coghe bracht thuisploeg Izegem al vroeg op voorsprong vanop de stip. Hoogstraten liet zich echter niet kennen en legde rond de rust de match in zijn beslissende plooi. Het liep op tien minuten tijd vlotjes uit tot 1-4. Van Damme bracht nog even een sprankeltje hoop bij de Borstelmannen, maar Fockaert maakte met zijn derde van de avond brandhout van de Borstels. Hoogstraten staat met 17 punten uit zijn laatste 7 matchen op een heel knappe 3de plaats. In Ronse werd niet gescoord. Torhout kwam voor een punt en knokte voor elke vierkante meter grond. Het leverde meer kaarten op dan kansen. De beste kans viel voor de thuisploeg in de slotminuut toen Alexandre Frutos alleen op doelman Laleman trok, maar professioneel van de sokken werd gelopen door Van Dille, met een rode kaart tot gevolg. Een belangrijk punt voor de West-Vlamingen in de strijd tegen de degradatie, 2 verloren punten voor Ronse in de strijd voor een stek binnen de top 5.

Waanzinnig slot aan de oude Boelwerf

Geel-Meerhout zakt steeds verder weg. Na een hoopgevende start met 15 punten uit zijn eerste 5 matchen, moet de ploeg het nu stellen met 1 schamel punt uit 5 matchen. Een doelpunt van Gwenny Opbrouck, halverwege de tweede helft, besliste over winst en verlies. Een krampachtig voetballende thuisploeg kon geen vuist meer maken. Waregem staat door die toch wel verrassende uitzege plots onopvallend op de tweede plaats. Een onverhoopt succes voor de ploeg van trainer Kris Van Der Haegen, want velen voorspelden de ploeg uit de schaduw van het Regenboogstadion immers een moeilijk seizoen. Voor Dessel wil het buitenshuis maar niet lukken. Thuis zijn de Kempenaars een echte geoliede machine, maar uit behaalde het tot op heden bijzonder weinig punten. Het was de betere ploeg op het veld van Sint-Niklaas, maar de thuisploeg scoorde halverwege de eerste helft, dank zij een slimme lob vanop 40 meter van De Meersman. Dessel probeerde nog, maar doelman Willockx redde de meubelen en de punten voor de thuisploeg. Dessel wil komende zaterdag in eigen huis zeker eerherstel in de Kempense derby met … Geel-Meerhout. Beide teams kunnen en willen zich geen nieuw puntenverlies veroorloven en het belooft dan ook een pittig derby te worden. In Temse tenslotte, beleefden de toeschouwers een waanzinnige slotfase. De thuisploeg kwam heel vroeg op voorsprong via Remans. Bezoeker Oudenaarde was echter niet onder de indruk van de Coxyde-killer en nam ruim een uur de wedstrijd in handen. Dat resulteerde in een verdiende voorsprong via doelpunten van de jonge Vivé en De Jonckheere. De “Scheldepeten” uit de Vlaamse Ardennen zagen echter op korte tijd spelmaker Martens en doelman Malfait gekwetst uitvallen. Het verloor plots alle rust en organisatie en Temse maakte aan de boorden van zijn eigen Scheldeoever brandhout van het Oudenaardse verweer. Op nauwelijks een kwartier ging het van 1-2 naar 5-2 met doelpunten van Kubilskis, twee doelpunten van Carlier en ook nog een tweede treffer van Remans. Temse staat nu plots vierde en mag zondag in Waregem een subtopper spelen. In Oudenaarde likt men ondertussen zijn wonden…

Een echte doelpuntenkermis op 10de speeldag.

Er werden op speeldag 10 in de 9 wedstrijden 39 doelpunten gescoord. Liefst 37 daarvan vielen in zes matchen. 2 spelers maakten elk 3 doelpunten: Fockaert van Hoogstraten en De Groote van Coxyde. 5 spelers troffen 2 maal raak: Carlier en Remans voor Temse, Delie voor Brakel, Martens voor Bornem en Filiz voor Wielsbeke. Het was ook een fel gekleurde speeldag met 5 rode kaarten en 42 gele kaarten!