Kums: "Ik kon bevrijder voetballen"

Steurbaut Kersten
| 11 reacties
Kums: "Ik kon bevrijder voetballen"
Foto: © SC

KV Kortrijk boekte vrijdag een verdiende zege tegen Racing Genk. Eén van de drijvende krachten in het West-Vlaamse geheel was middenvelder Sven Kums. “We zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld.”

Tijdens de eerste helft imponeerde KV Kortrijk de competitieleider. Racing Genk kreeg geen voet aan de grond en liep heel de tijd achter de feiten aan. “We zetten vroeg druk en speelden agressief”, analyseert Kums. “En in balbezit vonden we iedere keer de vrije man.”

Kortrijk combineerde inderdaad goed, maar Kums is niet blind voor de mindere punten. “We creëerden te weinig uitgespeelde kansen. De aansluiting naar voren was iets te weinig. Op het juiste moment maken we de 1-0. Je voelde aan dat we dan een goede kans hadden om de wedstrijd te winnen.”

Kums verdeelde weer opvallend veel goede passes. De 22-jarige Brusselaar leverde de assist voor het winnende doelpunt af. “Ik zag Rossini weglopen van zijn tegenstander en speelde de bal in zijn loopbeweging. Hij maakt het mooi af. Hoeveel assists ik al heb afgeleverd, dat weet ik niet. Daar ben ik niet echt mee bezig.”

Vanhaezebrouck zette Kums weer op zijn favoriete positie. “Ik kom meer in het spel voor en kan bevrijder voetballen. Maar we tikken goed rond op het midden. We zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld”, blijft de middenvelder bescheiden. “Iedereen is heel zeker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties