Rapide Lebbeke onderuit in Bellem

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke onderuit in Bellem
Foto: © SC

Rapide Lebbeke kon geen verlengstuk breien aan de prestatie van vorige week al waren er voldoende kansen. Een stug Bellem hield een vroege voorsprong vast en boekte zijn eerste overwinning.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar en Bram De Roover kopte in de armen van Arne Coeck. Aan de overzijde ging Lander De Zutter gewillig neer en de bal op de stip. De thuisspits trapte het leder zelf onhoudbaar voorbij Kevin Kesteleyn. Rapide reageerde onmiddellijk maar Coeck kon een inzetten van Lendert Putteman uit de baan vegen. Bellem trok een dubbele gordel op en Lebbeke vond geen opening. Een doelpunt aan het halfuur van Moussa Ogab werd afgevlagd. Even later ging Ogab terug aan de haal en tikte de bal voorbij Coeck maar op de buitenkant van de doelpaal. Bij een voorzet van Ogab kwam Michaël Mannaerts centimeters te kort om binnen te duwen. De Roover stuurde Putteman diep maar de uitgekomen Coeck kon onheil voorkomen.

Ook na de rust voerde Rapide het hoogste woord. Mannaerts verlengde een voorzet van Putteman voorlangs. Kort voor het uur was Coeck verslagen bij een kopbal van Putteman. Tot ontstentenis van de bezoekers verlengde Mannaerts de bal en die stond buitenspel, zodat het feestje niet doorging. Frederik De Vogelaere dwong Kesteleyn van ver tot een parade. Putteman vond het hoofd van De Roover maar opnieuw stond de paal in de weg. De Zutter tipte een voorzet naast. Mannaerts bediende Pieter Van den Abbeele en Coeck ging goed plat. Ook bij een vrijschop van Putteman was de thuisgoalie niet te verschalken. Kort voor affluiten kopte Jonas Verhaegen een vrije trap nipt over. In blessuretijd ging de bal opnieuw op de stip en mocht Jonas Van Landschoot de eindstand in twee tijden op het bord zetten.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Evergem. Zondag trekt Bellem naar Voorde.

SK Bellem: Coeck, De Meulemeester, Bral, Vyncke, Dombrecht, Browaeys, Van de Voorde (66’ Van Kerschaever), De Vogelaere, Van Landschoot, Canoot (90’ Bauwens), De Zutter (79’ Cnudde).

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, Verhaegen, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Mannaerts, Ogab (73’ Wauters), De Roover, Van den Abbeele.

Doelpunten:7’ De Zutter 1-0; 92’ Van Landschoot 2-0

Gele kaarten: De Meulemeester, Browaeys, Canoot, Heyrman

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties