Analyse Aalst start spectaculair zijn Engelse week

carol Vander Cruyssen
| 2 reacties
Aalst start spectaculair zijn Engelse week

In Brakel werden de toeschouwers echt verwend tegen leider Aalst. Dessel dendert over buur Geel-Meerhout. Waregem wint subtopper tegen Temse en blijft 2de. Onderaan behaalde Hamme een broodnodige zege en lijkt Deinze het juiste ritme te hebben gevonden.

Spektakelwaarde 10 in Brakels Toeppark
 
Vreugde, verdriet, opnieuw vreugde en verdriet, een karrenvracht vol doelpunten en een onwaarschijnlijk sensationeel scoreverloop: meer superlatieven zijn niet nodig om de wedstrijd tussen neo-derdeklasser Olsa Brakel en topfavoriet Eendracht Aalst te beschrijven. Aalst dacht na 20 minuten zijn schaapjes al op het droge te hebben en het kon al beginnen dromen van zijn bekermatch op Germinal Beerschot. Cousin en Wouter Moreels hadden toen al een dubbele bonus opgebouwd. Halverwege de tweede helft stond de fiere leider plots dicht bij zijn eerste seizoensnederlaag! Olsa knokte zich terug in de match en Knipping zorgde nog voor de rust met twee doelpunten voor de gelijke stand. Halverwege de tweede helft leek een stunt echt in de maak, toen ex-Aalstspeler Delie de thuisploeg op voorsprong bracht. De Ajuinen staken echter een tandje bij en reageerden in de slotfase als een echte leidersploeg. Ze trokken via een tweede treffer van Moreels en de winninggoal van de ingevallen Yombo het laken toch nog naar zich toe. Aalst staat nu voor een echte Engelse week met woensdag de bekermatch op het Kiel en aanstaande zondag een topper in eigen huis tegen Coxyde, nog steeds een gevaarlijke outsider. De kustploeg herpakte zich thuis na twee opeenvolgende nederlagen. Het klopte, onder het keurende oog van Genk-trainer Franky Vercauteren, een taai Cappellen dankzij een doelpunt van Ternier. Coxyde blijft hiermee op de derde plaats. De Antwerpenaren blijven in de degradatiezone hangen en rekenen meer dan ooit op de drie punten die het claimt, van de verloren match tegen Hamme. Een opmerkelijk feit is dat Cappellen met amper 8 gescoorde doelpunten slechts één puntje minder telt dan Brakel, dat met 23 gescoorde doelpunten beschikt over de derde beste aanval van de reeks. Heel magere puntenoogst voor bijzonder veel doelpunten, maar Brakel heeft dan ook wel de zwakste verdediging van de reeks. Viceleider Waregem won de subtopper tegen Temse en blijft zo toch wel verrassend op de tweede plaats. Zarti Ouissem scoorde vroeg in de wedstrijd voor de thuisploeg. Voldoende, zo zou blijken, want Temse slaagde er niet in om de verdediging van de jonge thuisploeg te ontgrendelen. Waregem kan nu ontspannen toeleven naar de bekermatch op KV Mechelen.
 
Sterke tweede helft van Dessel in derby
 
Dessel, de ongenaakbare thuisploeg, maakte in de tweede helft brandhout van buur Geel-Meerhout. De bezoekers kwamen nochtans voor de rust op voorsprong via een doelpunt van Plessers. Maar in de tweede helft walste Dessel over zijn opponent. De bezoekers werden al vlug herleid tot 10 man, toen Christiaens aan de noodrem moest hangen op de doorgebroken Gielis. Doelman Burhan, de vaste strafschopnemer bij de thuisploeg, bracht vanop de stip de teams in evenwicht. Kort daarop bracht Pelligretti Dessel op voorsprong. De bezoekers konden niet meer reageren en Gielis en Hannes brachten de eindstand op het bord. Geel-Meerhout zakt na zijn recente 1 op 18 steeds verder weg in de stand. Dessel houdt stand in de subtop. In een fel betwiste match tussen Hoogstraten en Sint-Niklaas werd niet gescoord. Kansen kregen beide ploegen nochtans voldoende. De bezoekers moesten een half uur met zijn tienen verder, na rood voor Schurmann. HVV blijft al acht wedstrijden op rij ongeslagen en staat nog steeds vierde. Onderaan lijkt SK Deinze het juiste ritme gevonden te hebben. Het is weg van de laatste plaats. Oranjezwart behaalde tegen SK Ronse een tweede opeenvolgende zege en lijkt definitief vertrokken. Het recupereerde de voorbije matchen enkele sterkhouders en dat lijkt te lonen. Het kwam nochtans in de eerste helft op achterstand, door een doelpunt van de Fransman Alexandre Frutos. Na de rust zorgden de zwarte pareltjes Papa Meisa Ngom en Sampson Twum voor de toch wel verdiende zege. Deinze is zelfs al 5 wedstrijden ongeslagen. Bij Ronse lijkt het effect van de trainerswissel wat uitgewerkt. Het zakt terug naar de negende plaats.
 
Torhout en Hamme winnen hun degradatieduel
 
Oudenaarde deed wat het moest doen om zich in de subtop te handhaven: winnen tegen Wielsbeke. De kwikzilveren Mathias Schamp bracht de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong, maar bijna onmiddellijk scoorde bezoeker Carton de gelijkmaker. Schamp bracht op slag van rust met zijn tweede treffer de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Oudenaarde domineerde de tweede helft, maar moest toch wachten tot in de slotfase om het laken definitief naar zich toe te trekken. De jonge Jesse Martens poeierde een vrije trap voorbij ex-Oudenaarde doelman Balcaen. Wielsbeke staat opnieuw laatste en heeft daar het gezelschap van het toch wel ontgoochelende Bornem. De nieuwkomer speelde aan de andere kant van de Schelde een derby bij Hamme, meteen een ware zespuntenmatch in de strijd tegen de degradatie. Het was een nerveuze wedstrijd, waarin enkel het vierde kwartier voor ietwat spektakel zorgde. Scarpino bediende Dupont en die knalde de enige treffer binnen. Even later mocht bezoeker Gertjan Martens voortijdig gaan douchen en miste thuisdoelman Vonck een strafschop. Toen ook thuisspeler Criel rood kreeg, werd het nog benauwd voor Vigor Wuitens. Het kan nu even opgelucht ademhalen, maar dreigt nog steeds drie punten te verliezen in de zaak Cappellen. Diep in West-Vlaanderen stond ook een derby geprogrammeerd en dat was ook een zespuntenmatch. Het lokale KM Torhout en bezoeker Izegem maakten er niet echt een propagandamatch van. De enige treffer viel kort voor het einde, toen doelman Lievens de bal loste en thuisspeler Cornelis de rebound binnentrapte. Torhout klimt hiermee boven het echte degradatiegevaar uit, voor de Borstelmannen begint het er benard uit te zien…
 
 
Uitslagen speeldag 11
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties