Rapide Lebbeke gunt Evergem geen enkele kans

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke gunt Evergem geen enkele kans
Foto: © SC

Al van bij de start was duidelijk dat Evergem een maat te licht uitviel. Het was enkel wachten op het tijdstip waarop Rapide zou scoren. Eens de ban gebroken hadden de bezoekers geen weerwoord.

De thuisploeg trok direct in de aanval en Tim Hélin moest plat op een knal van Lendert Putteman. Even later werden een 4-tal Lebbeekse schoten met moeite uit de baan gehaald. Bram De Roover bracht Maarten Cooreman met een kopbal alleen voor doel. De flankaanvaller trapte onbesuisd over. Kort na het kwartier kopte Michael Mannaerts een hoekschop in de kruising. Rapide ging door op zijn elan en Evergem moest achteruit. Kevin Scheerlinckx schilderde de bal op het hoofd van Cooreman en Hélin mocht vissen. De bezoekers waren bijna helemaal uitgeteld toen Diederik Van Driessche een vrije trap van De Roover op de paal kopte. Op slag van rust kon Hélin een knappe steekbal van Putteman nog beroeren maar De Roover knalde de rebound binnen.

Na de koffie nam Rapide gas terug en Evergem kreeg meer balbezit maar kon geen echte kansen afdwingen. Net voor het uur had Hélin een zweefsprong nodig op een plaatsbal van Putteman. Even later devieerde Moussa Ogab een voorzet op de bezoekende portier. Hélin ranselde een vrijschop van Putteman uit zijn doelvlak. Bij de daarop volgende hoekschop vlamde Jeff De Visscher de bal in de benedenhoek. Met nog een kwartier op de klok kon Hélin een kopbal van De Roover met de vingertop en hulp van de paal neutraliseren. De forfaitscore kwam er dan toch toen Diederik Van Driessche met een strak schot een collectieve aanval afsloot. Net voor affluiten moest Hélin plat op een vlam van Bart Van Driessche.

Volgende zaterdag trekt Rapide Lebbeke naar Kemzeke. Evergem is zondag gastheer voor SV Voorde.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, Verhaegen, Vermeiren (66’ De Visscher), Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Mannaerts (60’ Ogab), Cooreman (60’ B. Van Driessche), De Roover.

Evergem Center: Hélin, Schachinger, Steyaert, Eryuruk, K. Van de Sompel, Godfroid, Van Malderen (53’ Halilij), De Meulenaere, Wegge, Casier (46’ De Puydt), Persan (77’ De Dobbelaere).

Doelpunten:18’ Mannaerts 1-0; 27’ Cooreman 2-0; 43’ De Roover 3-0; 70’ De Visscher 4-0; 84’ D. Van Driessche 5-0

Gele kaarten: Casier, Steyaert, Van Malderen, Godfroid

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties