Analyse Gent klimt op in klassement

Onbekend Onbekend
| 14 reacties
Gent klimt op in klassement

Op zaterdag deed AA Gent een goede zaak door met 3-1 te winnen van KV Mechelen. In de stand moeten de Oost-Vlamingen enkel nog Genk en Anderlecht laten voorgaan. KV Mechelen, Cercle Brugge en Lokeren staan op een gedeelde vijfde plaats met 22 punten.

Gent zet opmars voort

AA Gent zag z'n sterke start tegen KV Mechelen beloond worden met een doelpunt van Coulibaly. In de tweede helft verdubbelde Ljubijankic zelfs de voorsprong voor de Oost-Vlamingen. Op het einde scoorde Wilmet nog tegen voor KV Mechelen, maar enkele minuten later bezegelde Smolders het lot van Malinwa.

Voetbalkrant.com bundelt voor u alvast de belangrijkste reacties van AA Gent - KV Mechelen in een handig overzicht:

Maréval laat Broos aan eerste verlies ontsnappen

Hugo Broos sprokkelde zaterdag zijn eerste punt als nieuwe trainer van Zulte-Waregem. Zijn ploeg sleepte in de extra tijd nog een punt uit de brand tegen Lokeren. De ploeg van Peter Maes was halverwege de eerste helft nog op voorsprong gekomen via De Ceulaer, maar in de slotseconden van de wedstrijd schoot Maréval vanaf de stip de bal nog voorbij doelman Lazic.

Hierbij de belangrijkste reacties van Zulte-Waregem - Lokeren in een handig overzicht:

De Petter laat Kuipke weer naar adem happen

Westerlo boekte in het eigen Kuipke ook een broodnodige zege tegen Cercle Brugge. Dekelver bracht de thuisploeg op voorsprong, maar lang bleef die tussenstand niet op het scorebord staan. Reynaldo was immers bij de pinken om de gelijkmaker eenvoudig binnen te prikken. In de 9éste minuut zette De Petter het Kuipte echter in voor en vlam. 2-1 winst voor de ploeg van Jan Ceulemans, die nu al vijf punten meer telt dan het nummer elf Zulte-Waregem.

Hierbij nogmaals het verslag van Westerlo - Cercle Brugge :

> Westerlo krijgt Cercle in slotfase op de knieën">Verslag: Westerlo krijgt Cercle in slotfase op de knieën

Aangenaam kijkstuk kent geen winnaar

De twee promovendi van dit seizoen, Lierse en Eupen, speelden dit weekend ook tegen elkaar. Beide ploegen bleven steken op een gelijkspel en schieten hier dus niets mee op in de stand. Zukanovic bracht de thuisploeg nog op voorsprong, maar Radzinski en Claassen maakten de achterstond ongedaan. Een kwartier voor tijd bracht Mombongo opnieuw zijn ploeg langszij.

Hierbij een verslag van Eupen - Lierse:

> Verslag: Degradatietopper eindigt zonder winnaar

Non-match verdient geen winnaar

Tot slot speelden ook Germinal Beerschot en STVV tegen elkaar. Ook deze wedstrijd eindigde op een gelijkspel. Een brilscore na 90 minuten was dan ook het resultaat van deze ontmoeting. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Er vielen dan ook amper goede mogelijkheden te bespeuren. Een wedstrijd dus om snel te vergeten.

Hierbij de belangrijkste reacties van G. Beerschot - STVV in een handig overzicht: