KVV.Zelzate won verdiend van Kallo.

Hendrik De Vriesere

Onze kanaaljongens hebben een mooie wedstrijd op de grasmat neergelegd. Opzoek naar de periodetitel ging het vlot voorbij Kallo,die wel driftig aan de partij begon,maar in de tweede periode werden ze door KVV op hun eigen helft terugdrongen.

KVV-Kallo  3-1

KVV behaald verdiende overwinning na aangename wedstrijd.

Kallo begon driftig aan de wedstrijd, reeds binnen de aanvangsminuut werd een strakke voorzet voor doel niet benut. KVV reageerde ogenbkliklijk, Hakim Boucheta gaf de bal door aan Kevin Druwé, deze zette door en probeerde Niek Van Sprundel te bereiken, Niek kon net niet, de bal beroeren.

Beide ploegen gingen voluit met technisch geïnspireerd voetbal zodat het voor de toeschouwers een meer dan aangename wedstrijd was, om te aanschouwen.

Niek kon na te zijn aangespeeld door Hakim op het doel besluiten maar het schot was te zwak om keeper, Joeri Hofman te verschalken. Net voor het halfuur kon Hakim oprukken maar verzuimde de goed gevolgde en vrijstaande Stephen Cox de bal toe te spelen, probeerde zelf te besluiten, het schot ging ver over doel.

De mooiste aanval gedurende de eerste helft werd bekroond met de openingstreffer. Tom De Neve benutte de open ruimte, kwam terug in balbezit na een één-twee met Stephen, Niek had ondertussen positie gekozen aan de kleine backlijn, kreeg daar de bal op ideale wijze door Tom aangespeeld, de thuisaanhang mocht een eerste maal juichen.

Met 1-0 werd de rust bereikt na een aangenaam te volgen eerste helft.

Vijf minuten na de rust werd een ogenschijnlijk makkelijke bal voor de verdediging, door een steeds alerte Niek afgesnoept, deze deed zijn alom bekend torinstinct alle eer aan en verdubbelde de voorsprong, 2-0.

Enkele minuten later, probeerde Niek, na doorkoppen van Mathieu Ost  met een volley de hattrick te  verwezenlijken, de bal ging over het doel. Een tegenprik werd besloten in het zijnet, door Melino Olivini.

KVV liet de teugels even vieren waarbij een goed spelend Kallo,  doch weinig gevaar brengend in de zone van de waarheid, de match probeerde in handen te nemen. Gedurende deze periode werd de  aansluitingstreffer gescoord, via strafschop, genomen door Timothy Van Laecke.

De KVV-boys beseften, dat ze beter terug, zelf het initiatief in handen namen, met als resultaat een derde doelpunt. Dit kwam er na een voorzet van Stephen, waarbij Niek, naar eigen zeggen de bal nog raakte, die weinig of niets van richting veranderde maar de keeper totaal van zijn stuk bracht. De hattrick mocht genoteerd worden op naam van Niek evenals het dertiende doelpunt na tien wedstrijden.

Naar het einde waren er nog een paar kansen, Niek nam  in één tijd een voorzet van Stephen op de slof, de bal ging  over het doel, na een poging van Stephen had de keeper moeite om de bal in één tijd onder controle te krijgen.

Besluit: Collectief, sterke prestatie. Genietbare partij, met twee ploegen die er voor gingen en de toeschouwers met een tevreden gevoel het pintje na de wedstrijd, lieten smaken. SK.Lovendegem is periodekampioen met 23 punten na een 1-1 gelijkspel op het veld van E.Aalter, KVV.Zelzate staat op een tweede stek met één punt achter tegen SK.

Opstelling: De Vleesschauwer Frederique-Hebberecht Joachim-De Neve Tom-Vandevyvere Kjell- Bogaert Ennio(81’Janssens Kristof)- Cox Stephen(85’Radwidjan Darryl)-Kevin Druwé-Van Sprundel Niek- Hebberecht  Jorgen-Ost Mathieu-Boucheta Hakim(78’Longeuville Derrit)

Gekwetstenboeg: Niko De Letter, kan nog niet voluit trainen.