De Boeck: "Ik ga niet weglopen"

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
De Boeck: "Ik ga niet weglopen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot trekt vanavond naar KV Kortrijk. De Antwerpse fusieclub kon op verplaatsing alleen winnen tegen Eupen en heeft dringend punten nodig. Voor trainer Glen De Boeck staat er veel op het spel.

Bij een nieuwe nederlaag wordt de positie van De Boeck bijna onhoudbaar, maar hijzelf ziet de verplaatsing naar Kortrijk niet als de match van de laatste kans. “Ik heb ook nog geen seconde aan een ontslag gedacht”, zegt De Boeck in HLN.

“De job van trainer is gewoon zo. Als trainer weet ik dat ik verantwoordelijk ben voor de resultaten. En die konden beter. Maar ik werk in eer en geweten voor deze club.”

Zelf opstappen is zeker geen optie voor De Boeck. “Ik ben geen negativist. Ik ga niet weglopen van een situatie die niet makkelijk is. Als speler was ik een vechter, dat ben ik ook als trainer.”

Extra motivatie voor de spelers geeft hij niet. “Spelers die voor een trainer spelen, dat vind ik bullshit. Motivatie is iets intrinsieks: iedereen moet voor zichzelf uitmaken waarom ze aan topsport doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties