Potje schaduwvechten over stadion Germinal Beerschot?

Steurbaut Kersten
| 85 reacties
Potje schaduwvechten over stadion Germinal Beerschot?
Foto: © SC

Zullen de supporters van Germinal Beerschot nog een tijdje moeten wachten op een nieuw stadion? De verhoogde interne strijd binnen het Antwerpse bestuur is alvast geen goede zaak.

Het bestuur van Germinal Beerschot is sinds dinsdag verdeeld in twee gelijkwaardige clans, die lijnrecht tegenover elkaar staan. Projectontwikkelaar Patrick Vanoppen kocht de aandelen van zakenman Xavier Painblanc op en heeft Herman Kesters en Bob Van Jole aan zijn kant. Daartegenover staat de groep Verhaegen-Snelders.

Laat die twee partijen nu ook verschillende plannen hebben wat betreft het nieuwe stadion. Verhaegen en Snelders opteren om met de stad in zee te gaan en een gemeenschappelijk stadion voor Antwerp en Germinal Beerschot te bouwen.

Vanoppen blijft bij zijn plan om een eigen voetbaltempel voor Germinal Beerschot neer te poten. De ideeën van Vanoppen stuiten echter op verzet. Zo wil hij een congresszaal implementeren op de gronden van het nieuwe stadion, maar ook de stad Antwerpen heeft plannen om een congescentrum te bouwen.

Ook met de gronden waar Vanoppen kantoorruimte wil creëren, heeft de stad Antwerpen andere plannen. De kans lijkt dus klein dat Vanoppen de nodige bouwvergunningen zal krijgen.

Wanneer kan er een doorbraak verwacht worden? Dat kan nog een tijdje duren. Germinal Beerschot kan nog zonder problemen tot 2036 op het Kiel spelen. In 2012 staan er in Antwerpen nieuwe verkiezingen op het programma en mogelijk wacht Vanoppen op een nieuwe lichting politici. (GvA)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties