Spelers Germinal Beerschot willen snel duidelijkheid

Steurbaut Kersten
| 35 reacties
Spelers Germinal Beerschot willen snel duidelijkheid
Foto: © SC

De strubbelingen binnen het bestuur van Germinal Beerschot laten ook de spelers niet onberoerd. “Het is mijn taak om de focus van de spelers op het sportieve te houden”, zegt trainer Glen De Boeck.

De Boeck vreesde niet voor een ontslag. “De voorzitter heeft vandaag tegen de spelers gezegd dat er op de vergadering níét over de trainer is gesproken”, aldus De Boeck in GvA. “En dat ik mijn project van drie jaar kan voortzetten.”

De trainer van Germinal Beerschot beseft dat het ook in de hoofden van de spelers leeft. “Er liggen kranten in het spelershome. Maar het is mijn taak om de focus van de spelers op het sportieve te houden. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, maar een stunt tegen Anderlecht zou terug voor wat positivisme zorgen.”

“De spelers gaan zich niet verstoppen”, stelde Wim De Decker. “Dit mag geen excuus zijn om er niks van te bakken op het veld. Alleen hoop ik dat er eerstdaags duidelijkheid komt."

Dat is ook de mening van Daniel Cruz. “Hoe langer de onzekerheid aansleept, hoe slechter voor Germinal Beerschot. Het is niet leuk om elke dag naar de training te komen en vanalles te lezen in de gazet.”

Oude rot Philippe Clement pakt het beter op: “We weten toch niet wat er gaat gebeuren, dus waarom zouden we ons daarover zorgen maken?”

De extra-sportieve heisa is ook hét gespreksonderwerp in de Kielse kleedkamer. "Maar wat met Lierse als de voorzitter daar opstapt? . In zaken waarop je geen invloed hebt, moet je geen energie steken. We hebben al werk genoeg om sportief alles op de rails te krijgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties