Kanu: "Goed in het hoofd, goed op het veld"

Kanu: "Goed in het hoofd, goed op het veld"
Foto: © SC

Rubenilson dos Santos da Rocha, oftewel kortweg Kanu, is de laatste weken niet meer te herkennen. Weg is de timide middenvelder die geen actie durfde maken. Le nouveau Kanu est arrivé.

Vrijdagmiddag spraken we met de Braziliaan, die zelfs schuchter een paar woordjes Frans durft te praten en bepaalde Nederlandse zinnen maar al te goed begrijpt. Het kenmerkt ook het nieuwe vertrouwen waarmee Kanu de laatste weken voetbalt. "Het gaat heel goed voor het moment", grijnst hij. "We hopen dat het zo blijft. Als het goed zit in het hoofd vertaalt zich dat ook op het veld."

"Ik kom beter tot mijn recht in de as, maar de trainer beslist"

Het moet gezegd: de meeste waarnemers waren tijdens het seizoensbegin niet overtuigd van de kwaliteiten van de minzame middenvelder. Een paar goede prestaties, een aantal mooie assists en een belangrijke goal tegen Gent later wordt er heel anders gesproken. "Tegen Gent mocht ik in de tweede helft centraal spelen en dat blijft toch mijn beste plaats. In Brazilië speelde ik meestal als tweede aanvaller en dan zie je toch dat ik daar nog steeds het best voor de dag kom. Ik stel wel geen eisen, het belangrijkste is dat ik speel. De trainer beslist altijd."

"Ik ben rijper geworden, heb meer ervaring, dat zal er ook wel iets mee te maken hebben", denkt Kanu. "Ik denk meer na op het veld. Tuurlijk is er nog veel voor verbetering vatbaar. Mijn scorend vermogen bijvoorbeeld, maar daar werk ik hard aan. Weet je, mijn geloof helpt me daarbij. Ik vraag God veel om hulp, maar nu het goed gaat, moet ik hem ook bedanken."

"Ik wil nog steeds Belg worden"

Waar ook aan gewerkt wordt, is zijn naturalisatie, al staat dat momenteel op een laag pitje. "Ik wil Belg worden, maar moet nog drie jaar wachten", bevestigt hij. "Ik denk dat ik kans maak om in België een selectie te verdienen en ook om verder in Europa te spelen is het handig."

Morgen (zaterdag) staat de wedstrijd op Germinal Beerschot op het programma. Daar kijkt hij zijn landgenoot Junior Negrao in de ogen. "Ik ken hem van op televisie, maar in Brazilië zijn we elkaar nooit tegengekomen. Hij speelde in Rio en ik in Sao Paulo. Morgen moeten er gewoon drie punten gepakt worden, dat zijn we aan onszelf verschuldigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties