Interview Smolders: "De stijl van Dury ligt me beter"

Jarryd Naegels
| 1 reacties
Smolders: "De stijl van Dury ligt me beter"
Foto: © SC

Tim Smolders (30) kende een prima heenronde met Gent. De Buffalo’s staan momenteel op de derde stek in de rangschikking. We hebben het met Smolders over de heenronde, Francky Dury en Anderlecht.

De middenvelder van AA Gent bloeide onder Dury helemaal open dit seizoen. Hij beleeft plezier op het veld en scoort ook. De op het eerste zicht ietwat timide Smolders groeide zelfs uit tot vicekapitein. “Maar daar heb je geen grote mond voor nodig, hé.”

Domper
Smolders verzamelde met Gent 28 punten in de heenronde. Daar is hij best over te spreken. “Dat zijn er meer als vorig jaar voor de terugronde. Na een mindere start zijn we toch stilaan beter en beter beginnen voetballen. Er was duidelijk een evolutie te merken. We zitten nu in een positieve spiraal.”

"Natuurlijk zijn die verloren toppers een kleine domper.
We hebben zo nagelaten om extra vertrouwen op te doen. In de kleedkamer is het echter geen item."

Ondanks dat de Buffalo’s meer punten hebben als vorig jaar, werd er geen enkele topper gewonnen. Vorige week kwam Anderlecht nog winnen in het Jules Ottenstadion. “De groep maakt daar geen item van. Het is wel logisch dat het een kleine domper is op onze eerste ronde. Dat zijn immers de mooiste wedstrijden om te winnen.”

Dury
“Je kan heel veel vertrouwen opdoen als je een topwedstrijd al winnend afsluit. Dat hebben we dus niet gedaan. Op die manier is het wel spijtig.” Desondanks is de vicekapitein ook over zijn eigen prestaties best tevreden. “Je kan altijd beter, maar ik mag zeker niet klagen.”

De komst van trainer Francky Dury is daar zeker niet vreemd aan. “Onder Preud’homme werd het middenveld wel eens overgeslagen. Dat gebeurt nu niet. We zetten meer stappen tot aan het doel van onze tegenstander. Het middenveld krijgt dus veel meer ballen te zien. Dat betekent dat ik meer de bal kan voelen. Ik ben iemand die graag de bal raakt, dat is één van de redenen waarom het dit jaar beter gaat.”

"Of Dury beter is als Preud'homme? Dat weet ik niet.
Met de stijl van Dury is het alvast veel leuker."

Efficiëntie
“Je kan dus gerust zeggen dat de stijl van Dury mij beter ligt dan die van Preud’homme.” Betekent dat ook dat de huidige trainer een betere coach is? “Ik kan niet zeggen wie van de twee de meest efficiënte is. De manier van voetballen is gewoon helemaal anders. Dit jaar is het voor mij alvast veel leuker voetballen.”

Morgen in het tweede deel hebben we het met Smolders over Europa, Charleroi en het trainerschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties