Supportersfederatie Antwerp wil Bengaals vuur bannen

Supportersfederatie Antwerp wil Bengaals vuur bannen
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De supportersfederatie van FC Antwerp (FASC) heeft op zijn site laten weten dat het niet langer zal tolereren dat er Bengaals vuur wordt ontstoken in het stadion.

Tijdens de bekerwedstrijd tegen Standard liep er zelfs een fan zware brandwonden op in de nek. De man diende zelfs plastische chirurgie te ondergaan. Ook een steward werd aan het oog gewond. Daarnaast was er ook nog de materiële schade waarvoor verschillende personen zich burgerlijke partij voor gesteld hebben.

"De Federatie kan dit gedrag niet tolereren, de club dreigt ermee om de kosten van boetes op de FASC te verhalen", zeggen ze bij de supportersfederatie. "Wij willen ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor dit menselijk leed. Dit alles brengt de goede werking van de FASC in het gedrang."

"We vragen aan al de voorzitters van de supportersclubs om hun leden te straffen als ze vuurwerk in het stadion gebruiken. Sterker nog, wie na een verwittiging van de Federatie geen actie onderneemt tegen haar leden zal geschrapt worden als officiële supportersclub van Antwerp."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties