D'Hooghe: "We zijn outsiders om het WK te organiseren"

Jarryd Naegels
| 7 reacties
D'Hooghe: "We zijn outsiders om het WK te organiseren"
Foto: © SC

Volgende donderdag weten we of België en Nederland het WK mogen organiseren in 2018. Michel D’Hooghe is één van de 22 leden die mag stemmen. “We zijn een outsider”

D’Hooghe schat de winstkansen van ons WK-bid op 35 à 40%. “Als we de eerste ronde overleven, want dat zal het moeilijkste zijn”, zegt hij tegenover VRT. “Die kans schat ik op 10 à 20%.”

“Onze campagne heeft duidelijk aan sympathie gewonnen. We zijn niet in opspraak geweest met corruptie. In het begin waren we nog een non-kandidaat, ondertussen zijn we toch al een outsider”, meent D’Hooghe.

Toch was het rapport van de FIFA volgens sommige bronnen niet zo goed voor het bid van de lage landen. “Dat is niet waar. Volgens een Engelse bron waren wij zelfs de beste kandidaat. Dat er overheidsgaranties ontbreken? Dat is het grootste gebrek. Maar dat is bij de andere kandidaten ook zo. Alleen hebben wij dat duidelijk gezegd.”

Volgens hem is België een ideale “tweede kandidaat”. “We zullen bij weinig mensen de absolute favoriet zijn. Maar we zijn wel de optimale tweede voor velen. Als we die eerste ronde overleven, dan zijn we geen outsider meer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties