Itturalde: de onverzettelijkheid leidt El Clásico

Itturalde: de onverzettelijkheid leidt El Clásico
Foto: © SC

De Clásico, dat is Messi tegen Ronaldo, Guardiola tegen Mourinho, Barça tegen Real. Maar het is ook één scheidsrechter tegenover de twee ploegen. Ziehier meneer Iturralde Gonzalez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eduardo Iturralde Gonzalez. Een familienaam in twee delen. De eerste ergens van buitenwereldse origini of van Baskische afkomst, zoals u het wenst. De andere zoals er zoveel in Spanje voorkomen. De man fluit vanavond de meest besproken wedstrijd in Spanje. En een grijze muis is hij niet echt.

Voor hem is voetbal gelijk aan zaken doen. De clash van vanavond is voor hem niets meer of minder dan een ontmoeting tussen twee multinationals. En hij ziet zichzelf in de rol van griffier van het OMC (Organisation Mondiale du Commerce).

Iturralde Gonzalez heeft een bescheiden CV op internationaal niveau, maar in de Primera Division is hij wel al vijftien jaar actief. Daarbij heeft hij al twee Clásicos op zijn palmares. Twee keer won Barça met 3-0. De Catalanen beschouwen hem dan ook als een geluksbrenger. Een groepje muzikanten bracht zelfs al een nummer aan hem gewijd op de markt. In de dertien matchen die Barça speelde onder zijn leiding verloor ze nog geen enkele keer.

Real heeft niet dat geluk, want in de dertig keer dat hij de Koninklijke floot, verloren die elf keer. Maar vooral staat hij bekend om zijn onbuigbaarheid. Kijk hieronder even mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties