De Winter: "Ze staan precies tegen hun zin op het veld"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
De Winter: "Ze staan precies tegen hun zin op het veld"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo heeft een thuiscomplex. In tien competitiewedstrijden in het eigen Kuipje werden er slechts twee gewonnen. Doelman Yves De Winter probeert de vinger op de wonde te leggen.

“Vroeger had iedereen schrik om naar Westerlo te komen, maar dit seizoen moet de tegenstander geen angst hebben”, stelt De Winter vast. Alleen tegen Lierse en Cercle Brugge werd gewonnen, de bekerzeges tegen Roeselare en Anderlecht buiten beschouwing gelaten.

“Als je ziet hoe we de eerste helft tegen Germinal Beerschot gespeeld hebben, dan moeten we die match altijd verliezen. Het was gewoon slecht. Er was geen mentaliteit. De spelers stonden precies met tegenzin op het veld. Als je geen duels kan winnen, dan kan je ook geen wedstrijd winnen.”

Sleept Westerlo zich naar de winterstop? “Ik hoop van niet, want er staan nog vier wedstrijden op het programma. Ik zal mij iedere week 200 procent geven en ik hoop dat de ploegmaats dat ook doen. Met een zege tegen Germinal Beerschot hadden we naar boven kunnen kijken, maar nu wordt het iedere week moeilijker om bij die eerste zes te raken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties