Jacobs: "Met onze eigen match bezig zijn"

Jacobs: "Met onze eigen match bezig zijn"
Foto: © SC

Anderlecht heeft vanavond niet voldoende aan een overwinning tegen Hajduk Split in de Europa League. Paars-wit moet ook rekenen op een zege van Zenit Sint-Petersburg op het veld van AEK Athene.

"We moeten in de eerste plaats bezig zijn met onze eigen match", benadrukt Anderlecht-coach Ariël Jacobs. "Pas als we zelf winnen moeten we naar het resultaat van Zenit kijken. Wat de stand in die andere wedstrijd is, kan me voordien eigenlijk weinig schelen. Ik laat me ook niet informeren tijdens de match."

Zenit is echter al geplaatst voor de zestiende finales en is ook al enkele weken kampioen. De motivatie lijkt dus niet echt meer groot bij de Russen. "Voetbal wordt meer en meer in het hoofd gespeeld", weet Jacobs in de kranten. "Als de titel al even binnen is en je hebt al een weekje rust gehad, dan kan dat meespelen. De spelers van Zenit zullen dat misschien niet onder controle hebben."

Aan de andere kant is Hajduk Split al uitgeschakeld. De Kroaten zullen dus minder gemotiveerd zijn. "Dat is moeilijk te voorspellen", reageert Jacobs. "Als wij kunnen scoren, dan zullen die van Split het misschien laten afweten, maar we moeten daar niet op rekenen. We moeten zelf voor de zege gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties