Chartreusegebied wordt locatie nieuw Brugs stadion

Mathias Dumarey
| 32 reacties
Chartreusegebied wordt locatie nieuw Brugs stadion
Foto: © SC

De kogel is door de kerk. Het nieuwe stadion van Club en Cercle Brugge zal gebouwd worden in het Chartreusegebied. Dat besliste Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (NV-A) gisteren bij de afbakening van het Brugs stedelijk gebied.

Bij de beslissing over het Brugs stedelijk gebied wordt er afgebakend waar er mag gebouwd worden in de volgende jaren in Brugge. De bouw van het Brugse stadion werd toegewezen aan het Chartreusegebied.

Er komt een nieuwe verkeerswisselaar met vier afritten naar het stadion. Een ervan zal alleen bussen en dienstvoertuigen doorlaten zodat naar het stadion komen met het openbaar vervoer bevordert wordt. De manier waarop je naar het nieuwe stadion komt zal ook deels je ticketprijs bepalen. Kom je met de wagen, betaal je het meest. Of er een nieuw treinstation komt, zal afhangen van Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorwegen. Rond het stadion komen ook tien nieuwe oefenvelden waar de jeugd zal kunnen trainen, inclusief een jeugdcomplex.

De Witte Pion, de actiegroep die tegen een nieuw stadion in het Chartreusegebied is, bekijkt of het naar de Raad van State kan stappen om bezwaar aan te tekenen. Of het veel zal uithalen is een ander verhaal, want alles werd door de Raad van State al getoetst. Wanneer het nieuwe stadion klaar zal zijn, is niet bekend maar verwacht wordt dat het rond 2016 zal zijn. Gisteren werd er alvast een grote sprong gezet in het Brugs stadiondossier wat zeer positief werd onthaald bij Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties